Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Παρασκευή και υγεία- Χορός και υγεία(http://www.iefimerida.gr/)


Ο χορός δεν είναι μόνο μία ευχάριστη γυμναστική και ένας τρόπος καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά κάνει επίσης καλό στον εγκέφαλο και το σώμα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.
Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, οι μελέτες δείχνουν ότι εκτός από σημαντική άσκηση, ο χορός βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία σας. Είτε είστε επαγγελματίας χορευτής είτε κάποιος που απολαμβάνει να χορεύει με τους φίλους του, η δραστηριότητα αυτή έχει αποδειχθεί για να σας κάνει πιο έξυπνους, μειώνει το στρες και τον κίνδυνο άνοιας.
Πώς ακριβώς όμως συμβάλει ο χορός στην υγεία του εγκεφάλου;
Ο χορός σας κάνει πιο έξυπνους
Βελτιώνει τις γνωστικές δεξιότητες σας και προετοιμάζει το μυαλό σας για μάθηση. Καθώς χορεύετε, το σώμα σας στέλνει αίμα στον εγκέφαλό σας, το οποίο τον τροφοδοτεί με τη γλυκόζη και το οξυγόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει καλά. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση, ο χορός προκαλεί τον ιππόκαμπο και τον εγκεφαλικό φλοιό του εγκεφάλου σας να λειτουργούν καλύτερα. Καθώς σκέφτεστε τι βήμα θα πρέπει να κάνετε μετά, δημιουργούνται στον εγκέφαλο νέα νευρωνικά μονοπάτια και βελτιώνουν τη τη μετάδοση των πληροφοριών. Ο χορός ασκεί τις γνωστικές λειτουργίες σας με πολλούς τρόπους και βελτιώνει την ψυχική υγεία.
Ο χορός μειώνει τον κίνδυνο άνοιας
Οι ερευνητές από το Αlbert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη, ανακάλυψαν ότι ο χορός δεν σας κάνει μόνο πιο έξυπνους, αλλά επίσης μειώνει τον κίνδυνο άνοιας. Οι ερευνητές μελέτησαν ηλικιωμένους ηλικίας 75 ετών και άνω για να διαπιστώσουν πώς οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες επηρεάζουν την πνευματική οξύτητα κατά τη γήρανση. Βρήκαν ότι το 76% των ανθρώπων που συχνά χόρευαν έδειξαν λιγότερα σημάδια άνοιας, σε σύγκριση με άλλες σωματικές και γνωστικές δραστηριότητες.
Ο χορός μειώνει το στρες και την κατάθλιψη
Οπως και με κάθε άλλη έντονη σωματική δραστηριότητα, ο χορός αυξάνει τη σεροτονίνη και ενδορφίνη στον εγκέφαλο σας. Οι ουσίες αυτές, είναι γνωστές ως νευροδιαβιβαστές και επηρεάζουν τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας σας. Όταν χορεύετε το σώμα σας απελευθερώνει φυσικά νευροδιαβιβαστές, μειώνοντας το στρες και την κατάθλιψη.


Πηγή: Ο χορός κάνει καλό στην υγεία: Βοηθάει το σώμα και τον εγκέφαλο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/180539/o-horos-kanei-kalo-stin-ygeia-voithaei-soma-kai-ton-egkefalo#ixzz3yZVNffQd

29.1.2016

Καλημέρα φίλοι μου!!! Αλλη μια υπέροχη μέρα ξεκίνησε και δεν ξεχνάμε να συγχωρούμε τους αρνητικούς ανθρώπους και να δείχνουμε κατανόηση!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Αγάπα...

"Αγάπα τον εαυτό σου" Όταν αγαπάς τον εαυτό σου τον φροντίζεις, μαθαίνεις να συγχωρείς και προσελκύεις ακόμα περισσότερη αγάπη!!


Το φαγητό της ημέρας- Πανσέτα με τραγανές πατάτες(http://www.argiro.gr/)


Υλικά συνταγής
  • 800 γραμμ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα 
  • 1 κ.γλ. ρίγανη 
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15΄, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.

2. Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες. Τις ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα. Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 25΄, μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες. Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς της πανσέτας είναι απίστευτες!

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Το τραγούδι της ημέρας- Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μετακόμιση Τώρα

Γιατί ένα τέλος είναι πάντα μια καινούργια αρχή..!!