Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

15/8/2016

Καλημέρα φίλοι μου!! Να είστε όλοι καλά και ευτυχισμένοι!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Κατανόηση..

" Το να κατανοείς τα πάντα είναι το να συγχωρείς "


Το φαγητό της ημέρας- Μπιφτέκια γεμιστά με ντομάτα και φέτα(πηγή:http://akispetretzikis.com/)

Συστατικά
Υλικά για 5 μπιφτέκια
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 500 γρ. χοιρινό κιμά
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 5 κλ. θυμάρι φρέσκο μόνο τα φύλλα του
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 50 γρ. γαλέτα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη γέμιση
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ.σ. ρίγανη τριμμένη
Για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε  1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέρχι να καραμελώσει. Προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφού ετοιμαστεί το κρεμμύδι μας το αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κιμάδες, το αυγό, το ούζο, το δυόσμο, το θυμάρι, τη γαλέτα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια και προσθέτουμε μετά και τα κρεμμύδια.
  • Πλάθουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Μόλις λοιπόν είναι έτοιμος ο κιμάς μας αρχίζουμε να πλάθουμε τα μπιφτέκια. Παίρνουμε μία ποσότητα κιμά και αρχίζουμε να την ανοίγουμε σε κύκλους διαμέτρου 10 εκ. και ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής.
  • Ετοιμάζουμε άλλον έναν κύκλο και απλώνουμε πάλι στην ίδια διάμετρο κι επιφάνεια.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές κάθετες φέτες και τρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε πάνω από τα μπιφτέκια από 1 φέτα ντομάτα.
  • Μετά βάζουμε από λίγη τριμμένη φέτα
  • Μετά βάζουμε από λίγη ρίγανη
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Έπειτα σκεπάζουμε με τα άλλα μισά μπιφτέκια και πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν.
  • Τους δίνουμε χρώμα στο γκριλ και από τις 2 πλευρές για 2 λεπτά.
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με κέτσαπ, μουστάρδα, τσιπς γλυκοπατάτας .


Tip
Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε κατευθείαν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. 

Το τραγούδι της ημέρας- David Guetta - Play Hard ft. Ne-Yo, Akon