Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Το τραγούδι της ημέρας- WILLY WILLIAM - Ego (Official Video)


6.3.2016

Καλημέρα φίλοι μου!! Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας σκεπτόμενοι κάτι που θα μας κάνει να αισθανθούμε ευγνωμοσύνη!!

 

Το απόφθεγμα της ημέρας- θετικότητα..!!

"Να είσαι θετικός προς τους αρνητικούς ανθρώπους, αυτοι το έχουν περισσότερο ανάγκη!" οι άνθρωποι που φέρονται αρνητικά μπορεί να μην έχουν γνωρίσει αγάπη, ας δείξουμε εμείς αγάπη και θετικότητα και να τη μεταδώσουμε!


Το φαγητό της ημέρας-Κυπριακές ραβιόλες(πηγή:bostanistas.gr)



Υλικά
Για τη ζύμη
  • μισό κιλό αλεύρι και λίγο ακόμη για πασπάλισμα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • ½ κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
  • 1 αβγό
  • 1 χαλούμι τριμμένο
  • 1 ½ κουταλάκι ξηρό δυόσμο
Για το μαγείρεμα - σερβίρισμα
  • ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • τριμμένο χαλούμι
  • τριμμένη αναρή
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σπορέλαιο, το νερό και το αλάτι, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα.
Φτιάχνουμε τη γέμιση: Ανακατεύουμε το τριμμένο χαλούμι με το αβγό και το δυόσμο. Για καλύτερη γεύση, βάζουμε αν θέλουμε και αναρή τριμμένη.
Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια, παίρνουμε το ένα και αφήνουμε τα υπόλοιπα σκεπασμένα. Την ζυμώνουμε στην αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάχνουμε ένα μεγάλο, λεπτό φύλλο.
Απλώνουμε τη γέμιση ανά διαστήματα, περίπου ένα μικρό κουταλάκι για κάθε ραβιόλα ή αναλόγως του σχήματος που θα χρησιμοποιήσουμε για να κόψουμε τη ραβιόλα (κουπ-πατ, ποτήρι κτλ).
Κόβουμε τις ραβιόλες και τις διπλώνουμε καλά, ώστε να μην υπάρχουν κενά για να φύγει η γέμιση. Εναλλακτικά, μπορούμε να απλώσουμε γέμιση στο μισό φύλλο, να το σκεπάσουμε με το άλλο μισό και μετά να κόψουμε τις ραβιόλες σε σχήματα.

Photo: platodeldiablog.com
Σε κάθε περίπτωση, οι έτοιμες ραβιόλες πρέπει να αλευρωθούν καλά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Photo: platodeldiablog.com
Βράζουμε νερό με ζωμό. Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τις ραβιόλες και βράζουμε για περίπου 10’-15’.
Για το σερβίρισμα: Τις σουρώνουμε και απλώνουμε μια στρώση στο πιάτο κι από πάνω τριμμένο χαλούμι. Βάζουμε άλλη μια στρώση ραβιόλες κι από πάνω αναρή.
Καλή όρεξη!
Υλικά για ζύμη
-2 φλ. Αλεύρι
-? φλ. Χλιαρό νερό (όσο πάρει μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια)
-Αλάτι
-2 κουταλάκια λάδι

Γέμιση με χαλούμι
-1 χαλούμι
-1 κουτάλι δυόσμο
-1-2 αυγά

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Φτιάχνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο κόβοντας μακρόστενες λωρίδες. Τοποθετούμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε σε τετράγωνο σχήμα κόβοντας με το μαχαιράκι γύρω-γύρω. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου κόβοντας με ποτήρι. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με λίγο αλάτι (όπως και για μακαρόνια) και ρίχνουμε μια-μια τις ραβιόλες μέσα να ψηθούν (περίπου 10 λεπτά ψήσιμο) Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με χαλούμι.

Σος για ραβιόλες

Με μήλο

-Βούτυρο ανάλατο
-Μπράντι
-Άσπρο κρασί
-1 τριμμένο μήλο
-Χαβιάρι
-Αλάτι/πιπέρι

Με κουμανταρία
-Βούτυρο
-Κρεμμύδι
-Κουμανταρία
-Κρασί μαρσάλα
-Σπατζιά
-Φρέσκα κρέμα

Με ντομάτα
-1 ντομάτα ψιλοκομμένη
-Κρεμμύδι
-Φρέσκα κρέμα (η φρέσκα κρέμα να είναι η ίδια ποσότητα με την ντομάτα)
-Κόκκινο κρασί
-Βασιλικό ξηρό
-Ζωμό - See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/news/156392/syntagi-tis-kyriakis-kypriakes-ravioles#sthash.Z3PYyc8t.dpuf
Υλικά για ζύμη
-2 φλ. Αλεύρι
-? φλ. Χλιαρό νερό (όσο πάρει μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια)
-Αλάτι
-2 κουταλάκια λάδι

Γέμιση με χαλούμι
-1 χαλούμι
-1 κουτάλι δυόσμο
-1-2 αυγά

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Φτιάχνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο κόβοντας μακρόστενες λωρίδες. Τοποθετούμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε σε τετράγωνο σχήμα κόβοντας με το μαχαιράκι γύρω-γύρω. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου κόβοντας με ποτήρι. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με λίγο αλάτι (όπως και για μακαρόνια) και ρίχνουμε μια-μια τις ραβιόλες μέσα να ψηθούν (περίπου 10 λεπτά ψήσιμο) Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με χαλούμι.

Σος για ραβιόλες

Με μήλο

-Βούτυρο ανάλατο
-Μπράντι
-Άσπρο κρασί
-1 τριμμένο μήλο
-Χαβιάρι
-Αλάτι/πιπέρι

Με κουμανταρία
-Βούτυρο
-Κρεμμύδι
-Κουμανταρία
-Κρασί μαρσάλα
-Σπατζιά
-Φρέσκα κρέμα

Με ντομάτα
-1 ντομάτα ψιλοκομμένη
-Κρεμμύδι
-Φρέσκα κρέμα (η φρέσκα κρέμα να είναι η ίδια ποσότητα με την ντομάτα)
-Κόκκινο κρασί
-Βασιλικό ξηρό
-Ζωμό - See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/news/156392/syntagi-tis-kyriakis-kypriakes-ravioles#sthash.Z3PYyc8t.dpuf
Υλικά για ζύμη
-2 φλ. Αλεύρι
-? φλ. Χλιαρό νερό (όσο πάρει μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια)
-Αλάτι
-2 κουταλάκια λάδι

Γέμιση με χαλούμι
-1 χαλούμι
-1 κουτάλι δυόσμο
-1-2 αυγά

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Φτιάχνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο κόβοντας μακρόστενες λωρίδες. Τοποθετούμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε σε τετράγωνο σχήμα κόβοντας με το μαχαιράκι γύρω-γύρω. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου κόβοντας με ποτήρι. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με λίγο αλάτι (όπως και για μακαρόνια) και ρίχνουμε μια-μια τις ραβιόλες μέσα να ψηθούν (περίπου 10 λεπτά ψήσιμο) Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με χαλούμι.

Σος για ραβιόλες

Με μήλο

-Βούτυρο ανάλατο
-Μπράντι
-Άσπρο κρασί
-1 τριμμένο μήλο
-Χαβιάρι
-Αλάτι/πιπέρι

Με κουμανταρία
-Βούτυρο
-Κρεμμύδι
-Κουμανταρία
-Κρασί μαρσάλα
-Σπατζιά
-Φρέσκα κρέμα

Με ντομάτα
-1 ντομάτα ψιλοκομμένη
-Κρεμμύδι
-Φρέσκα κρέμα (η φρέσκα κρέμα να είναι η ίδια ποσότητα με την ντομάτα)
-Κόκκινο κρασί
-Βασιλικό ξηρό
-Ζωμό - See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/news/156392/syntagi-tis-kyriakis-kypriakes-ravioles#sthash.Z3PYyc8t.dpuf
Υλικά για ζύμη
-2 φλ. Αλεύρι
-? φλ. Χλιαρό νερό (όσο πάρει μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια)
-Αλάτι
-2 κουταλάκια λάδι

Γέμιση με χαλούμι
-1 χαλούμι
-1 κουτάλι δυόσμο
-1-2 αυγά

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Φτιάχνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο κόβοντας μακρόστενες λωρίδες. Τοποθετούμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε σε τετράγωνο σχήμα κόβοντας με το μαχαιράκι γύρω-γύρω. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου κόβοντας με ποτήρι. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με λίγο αλάτι (όπως και για μακαρόνια) και ρίχνουμε μια-μια τις ραβιόλες μέσα να ψηθούν (περίπου 10 λεπτά ψήσιμο) Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με χαλούμι.

Σος για ραβιόλες

Με μήλο

-Βούτυρο ανάλατο
-Μπράντι
-Άσπρο κρασί
-1 τριμμένο μήλο
-Χαβιάρι
-Αλάτι/πιπέρι

Με κουμανταρία
-Βούτυρο
-Κρεμμύδι
-Κουμανταρία
-Κρασί μαρσάλα
-Σπατζιά
-Φρέσκα κρέμα

Με ντομάτα
-1 ντομάτα ψιλοκομμένη
-Κρεμμύδι
-Φρέσκα κρέμα (η φρέσκα κρέμα να είναι η ίδια ποσότητα με την ντομάτα)
-Κόκκινο κρασί
-Βασιλικό ξηρό
-Ζωμό - See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/news/156392/syntagi-tis-kyriakis-kypriakes-ravioles#sthash.Z3PYyc8t.dpuf
Υλικά για ζύμη
-2 φλ. Αλεύρι
-? φλ. Χλιαρό νερό (όσο πάρει μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια)
-Αλάτι
-2 κουταλάκια λάδι

Γέμιση με χαλούμι
-1 χαλούμι
-1 κουτάλι δυόσμο
-1-2 αυγά

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Φτιάχνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο κόβοντας μακρόστενες λωρίδες. Τοποθετούμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε σε τετράγωνο σχήμα κόβοντας με το μαχαιράκι γύρω-γύρω. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου κόβοντας με ποτήρι. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με λίγο αλάτι (όπως και για μακαρόνια) και ρίχνουμε μια-μια τις ραβιόλες μέσα να ψηθούν (περίπου 10 λεπτά ψήσιμο) Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με χαλούμι.

Σος για ραβιόλες

Με μήλο

-Βούτυρο ανάλατο
-Μπράντι
-Άσπρο κρασί
-1 τριμμένο μήλο
-Χαβιάρι
-Αλάτι/πιπέρι

Με κουμανταρία
-Βούτυρο
-Κρεμμύδι
-Κουμανταρία
-Κρασί μαρσάλα
-Σπατζιά
-Φρέσκα κρέμα

Με ντομάτα
-1 ντομάτα ψιλοκομμένη
-Κρεμμύδι
-Φρέσκα κρέμα (η φρέσκα κρέμα να είναι η ίδια ποσότητα με την ντομάτα)
-Κόκκινο κρασί
-Βασιλικό ξηρό
-Ζωμό - See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/news/156392/syntagi-tis-kyriakis-kypriakes-ravioles#sthash.Z3PYyc8t.dpuf