Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Φιλοζωική Πέμπτη- Αγαπάμε τα αδέσποτα

 



Σκεφτόμουν με τί θέμα να ξεκινήσω.. υπάρχουν πολλά που μπορώ να αναπτύξω στην συγκεκριμένη σελίδα! Κατέληξα όμως στο ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσω με τα αδέσποτα.
  Αδέσποτα είναι τα ζωάκια που δεν έχουν αφεντικό,. Κυρίως αυτό το επίθετο το χρησιμοποιούμε για σκύλους ή γάτες. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να σκεφτεί να υιοθετήσει ένα ζωάκι εάν πρώτα δεν δει με συμπόνια αυτές τις ψυχούλες που κυκλοφορούν ταλαιπωρημένες στην άγρια ζούγκλα κάποιας πόλης ή χωριού. Εκτεθειμένα σε καιρικές συνθήκες, χωρίς φαΐ, νερό, αγάπη.
  Πού οφείλεται όμως το ότι υπάρχουν τόσα αδέσποτα? Νομίζω η απάντηση βρίσκεται στην άγνοια του κόσμου. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα δώσω έμφαση στη στείρωση. Πολλοί ιδιοκτήτες δεν στειρώνουν τα ζωάκια τους θεωρώντας ότι η στείρωση είναι κάτι κακό. Το αποτέλεσμα είναι η ανεξέλεγκτη γέννηση κουταβιών τα οποία είτε τα πετάνε σαν να είναι σκουπίδια ή τα δίνουν όπου όπου χωρίς να ελέγχουν αν πληρεί τις προϋποθέσεις ο νέος ιδιοκτήτης. Η στείρωση δεν είναι κάτι κακό, κακή είναι η ανευθυνότητα και η σκληρότητα με αποτέλεσμα τα σκυλάκια να γυρνάνε σε κάθε γειτονιά  πολλές φορές σε άθλια κατάσταση. Η στείρωση δεν εμποδίζει το ζώο από το να ευχαριστιέται την ερωτική συνουσία. Μετά την στείρωση μπορεί να κάνει σεξ το ζώο και να το ευχαριστηθεί, ηρεμούν οι ορμόνες του οπότε γίνεται λιγότερο άτακτο και επιθετικό και φυσικά δεν υπάρχει ο κίνδυνος για εγκυμοσύνες που θα φέρουν νέες αδέσποτες, ταλαιπωρημένες ψυχούλες στις γειτονιές μας. Λέμε ναι στην στείρωση. Λέμε όχι στην ανευθυνότητα.
  Τα αδέσποτα είναι μια πραγματικότητα και εμείς που τα αγαπάμε πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε? Το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους βάζουμε λίγο φαΐ , τα αποφάγια μας ή ότι μπορούμε και λίγο νερό. Το επόμενο είναι να τους κάνουμε στείρωση, επειδή όμως στοιχίζει υπάρχουν εναλλακτικές. Σχεδόν σε κάθε δήμο υπάρχουν οργανωμένα φιλοζωικά κέντρα που πραγματοποιούν στειρώσεις άνευ κόστους. Καλέστε το δήμο της περιοχής σας και ρωτήστε. Αν δείτε αδέσποτο με κολάρο και κάποιον αριθμό πάνω σε αυτό , συνήθως σημαίνει ότι έχουν γίνει τα απαραίτητα εμβόλια, η αντιπαρασιτική θεραπεία και η στείρωση! 
  Ένα ακόμα θέμα με τα αδέσποτα είναι ότι δυστυχώς είναι εύκολος στόχος για τον κάθε ψυχικά άρρωστο που με ελαφρά την καρδία θα τους κάνει κακό. Σε αυτό το σημείο καλό είναι να ξέρετε ότι πλέον υπάρχουν νόμοι που καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες. Αν πέσει στην αντίληψή σας κάτι τέτοιο ενημερώστε τις αρχές, συμβουλευτείτε την φιλοζωική της περιοχής σας ή ρωτήστε κάποιον δικηγόρο. Ακόμα και στο ίντερνετ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες.
  Και κλείνοντας θα ήθελα να καλέσω όσους θέλετε να υιοθετήσετε σκυλάκι να μην τα αγοράζετε ενισχύοντας έτσι την εμπορευματοποίηση τους .. απλά υιοθετήστε και βάλτε στην οικογένειά σας ένα αδέσποτο. Αν πλυθεί και δεχτεί όλη την κτηνιατρική περιποίηση πιστέψτε με δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα ράτσας.
  Αγαπάμε και σεβόμαστε τα αδέσποτα. Είναι θέμα πολιτισμού.

Από forest/bosco/Χριστίνα 

3.12.2015

Καλημέρα φιλαράκια μου !! Άλλη μια υπέροχη μέρα ξεκίνησε!! Να βάλουμε το καλό μας χαμόγελο και να τραβήξουμε όλη την θετικότητα της ημέρας! Πολλά φιλιά!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Δώσε τον καλύτερο εαυτό σου!

"Να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό σε ο,τι κάνεις.. για σένα" Δίνοντας τον καλύτερό σου εαυτό κανείς καλό σε εσένα! Αισθάνεσαι πιο παραγωγικός και είσαι πιο ευχαριστημένος με τον εαυτό σου!

Το τραγούδι της ημέρας- Vegas - Pio Psila

Αγαπημένο τραγούδι για να ξεκινήσει η Πέμπτη μας!!

Vegas - Pio Psila





Το φαγητό της ημέρας- Φασολάκια λαδερά(http://www.gastronomos.gr/)

Κρύο καιρός για φασολάκια.. μιαμι!!(http://www.gastronomos.gr/)




Υλικά
1 κιλό φασολάκια, κατεψυγμένα (πλατιά ή στρογγυλά)
3 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα (στα καταστήματα Carrefour, Carrefour Mαρινόπουλος και Carrefour Express, βρίσκουμε καθημερινά, ολόφρεσκα μυρωδικά σε ματσάκια ή σε γλαστράκια)
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φασολάκια για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ξεπαγώσουν και να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τις πατάτες, τις φρέσκιες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με 300 ml νερό. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι το φαγητό να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα φασολάκια και οι πατάτες. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα. 
Συνοδεύουμε με φέτα της αρεσκεία μας και ζεστό χωριάτικο ψωμί.