Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Το κείμενο της Τετάρτης- Πώς οι φίλοι επηρεάζουν την υγεία σας(πηγή:http://www.kathimerini.gr)


Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ‘Personality and Social Psychology Review’ διαβεβαιώνει την σημασία της φιλίας όχι μόνο για την ψυχολογία μας αλλά πλέον και για την υγεία μας. Σύμφωνα με την έρευνα, οι φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία και στην ευημερία μας, εφόσον είναι καλοί φίλοι, δηλαδή άνθρωποι που μας στηρίζουν όταν το έχουμε ανάγκη. Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα εξακριβώσει τους ακριβείς λόγους που η φιλία είναι τόσο σημαντική για την υγεία, τα αποτελέσματα των ερευνών τους δείχνουν ότι οι φίλοι μπορούν να μας απαλλάξουν από το άγχος και τη δυστυχία ενώ ταυτόχρονα μπορούν να μας βοηθήσουν να είμαστε πιο δημιουργικοί και να πετύχουμε τους στόχους μας.
Μάλιστα, μια δεύτερη έρευνα που εξέτασε τα οφέλη της φιλίας στην υγεία μας έδειξε ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν φίλους ή ένα κύκλο ανθρώπων που τους συμπαραστέκεται, έχουν ίδιο προσδόκιμο ζωής με εκείνους που καπνίζουν 15 τσιγάρα την ημέρα ή πίνουν πάνω από 6 ποτά καθημερινά! Κι ενώ όλοι μας γνωρίζουμε τους κινδύνους του καπνίσματος, του αλκοόλ, της παχυσαρκίας ή της έλλειψης άσκησης, κανείς δεν είχε συνδυάσει ποτέ την έλλειψη δυνατών φιλικών σχέσεων με την καλή υγεία.
Μια υγιής κοινωνική ζωή επιτρέπει στον άνθρωπο να έχει ένα πρόγραμμα στη ζωή του και υγιεινές συνήθειες, όπως να κοιμάται αρκετά, να προσέχει τη διατροφή του και να πηγαίνει στο γιατρό. Επειδή, όμως, οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμα τους τρόπους για να προωθήσουν την σημασία της φιλίας για την υγεία, η καθηγήτρια-επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας,  Brooke Feeney, έδωσε μερικές συμβουλές για το τι σημαίνει σωστός φίλος. Έτσι θα μπορούμε να φροντίσουμε την υγεία μας ψάχνοντας αυτά τα χαρακτηριστικά στον κοινωνικό μας κύκλο, ενώ θα μπορέσουμε κι εμείς να γίνουμε καλύτεροι φίλοι για τους άλλους.
1.Ένας φίλος δείχνει κατανόηση στις απόψεις του άλλου.
2. Πρέπει πάντα να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να στηρίζουμε τον φίλο μας.
3. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να ζητήσουμε τη βοήθεια των άλλων αλλά και να την δεχτούμε όταν μας την προσφέρουν.
4.Ένας φίλος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.
5.Μην πιέζετε τους φίλους σας. Εάν δεν σας στηρίζουν όσο θα θέλατε, αναρωτηθείτε μήπως βασίζεστε υπερβολικά πάνω τους.

27/7/2016

Καλημέρα φίλοι μου! Να είστε όλοι καλά και χαρούμενοι!

Το απόφθεγμα της ημέρας- Είσαι...

"Είσαι αυτό που πιστεύεις για τον εαυτό σου ότι είναι"

Το φαγητό της ημέρας- Εύκολο παγωτό χωρίς αυγά, που δεν κρυσταλλιάζει (πηγή:http://mikrikouzina.blogspot.com.cy)

Εύκολο παγωτό χωρίς αυγά
Υλικά
2 φακελάκια σκόνη σαντιγύ
φρέσκο γάλα, όσο ζητάει η σαντιγύ (συνήθως 400 ml)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1-2 βανίλιες
Προαιρετικά:
σκόνη κακάο, σκόνη σοκολάτα, λιωμένα φρούτα, σταγόνες σοκολάτας, στιγμιαίο καφέ, μπισκότα, καραμελωμένα ξηροκάρπια κλπ.


Εκτέλεση
Χτυπάμε τη σαντιγύ με το φρέσκο γάλα, μέχρι να στέκεται.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα. Χτυπάμε για λίγο να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες.
Από κει και πέρα, προσθέτουμε κακάο, σοκολάτα, καραμελωμένα ξηροκάρπια, λιωμένες φράουλες, μπισκότα τριμμένα ή ό,τι θέλετε. Μπορείτε να χωρίσετε το μίγμα στα δύο ή στα τρία και να κάνετε δύο διαφορετικές γεύσεις. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο από το αγαπημένο σας λικέρ ή σιρόπι.
Τοποθετείστε το στην κατάψυξη σε μεταλλικό (αν έχετε) μπωλ ή πλαστικό που να κλείνει, για 5-6 ώρες.

Είναι τόσο νόστιμο, που θα χρειαστεί να αντισταθείτε στον πειρασμό να το φάτε πριν παγώσει!


Αυτό το άρθρο προέρχεται από το blog μικρή κουζίνα: Εύκολο παγωτό χωρίς αυγά, που δεν κρυσταλλιάζει http://mikrikouzina.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html#ixzz4EemmsB40
Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου κειμένου και των φωτογραφιών μου, σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής περιουσίας, χωρίς την έγκρισή μου. Copyright: Αγγελική Ξανθάκη

Το τραγούδι της ημέρας- Giannis Kotsiras-To tragoudi tis erimou