Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Το βιβλίο του μήνα- Γυναίκες από πέτρα Μυθιστόρημα/ Συγγραφέας: Κορινθίου - Χατζηρήγα, Αναστασία


Σαν αντάμωσαν οι ματιές της Αθηνάς και του Θοδωρή, όλοι νιώσαν τη φωτιά που άρχισε να σιγοκαίει τα δυο κορμιά και θα έκαιγε και όλη την Κρήτη. Κόρη πλούσιας οικογένειας εκείνη, αθεράπευτα ιδεολόγος αυτός, το κακό δεν άργησε να γίνει. Όμως φωτιά και η κυρα-Αγγέλα, η μάνα της κοπέλας, να απειλεί θεούς και δαίμονες γι\' αυτό το σμίξιμο. Βράχος ακλόνητος η Αθηνά απ\' την αγάπη, πέτρα και η Αγγέλα από το πείσμα. Και γίνεται μια τόση δα πέτρα να σπάσει το βράχο;
Όταν η καρδιά προστάζει, στις στάχτες πατάει και κάστρα χτίζει για τον έρωτα. Φτώχεια και στέρηση στην αρχή, μα από αγάπη γεμάτο το σπιτικό τους, να κάνει το δάκρυ τους τραγούδι να νανουρίζει τα παιδιά τους. Κι όπως το ένα παιδί έφερνε το άλλο, έφερνε κι ο ένας πόλεμος τον άλλο, και η χαρά να πορεύεται μαζί με τη λύπη, και η αγάπη όλο να βαθαίνει και να ριζώνει και να δίνει καρπούς, σαν την περήφανη ελιά στο αγριόχωμα.


πηγη:http://www.bookia.gr/


24.4.2016

Καλημέρα φίλοι μου! Να έχετε όλοι μια όμορφη Κυριακή!


Το απόφθεγμα της ημέρας- οχι..

"Είναι εντάξει να λέμε κάποιες φορές όχι" 


Το φαγητό της ημέρας- Μαγειρίτσα κοτόπουλο (πηγή:http://akispetretzikis.com/)

Συστατικά
  • 300 γρ. συκωτάκια κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
  • 1 μάτσο άνηθο, χοντροκομμένο
  • 500 γρ. μπούτι κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο και δέρμα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ σπόροι γλυκάνισο ή μαραθόσπορο
  • 220 γρ. ρύζι γλασέ
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 4 χούφτες σπανάκι
  • 1,5 - 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο ή 1 κύβο κοτόπουλου διαλυμένο σε 1,5- 2 lt νερό)
Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από 2
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.γ. κορνφλάουερ


Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα συκωτάκια κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 3 - 4 λεπτά να φύγει η πικρίλα.
  • Όση ώρα βράζουν τα συκωτάκια, φοράμε τα γάντια μας και κόβουμε το κοτόπουλο σε ωραίες μπουκίτσες 1 εκ.
  • Αφαιρούμε τα συκωτάκια από την κατσαρόλα, τα κόβουμε λίγο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια άλλη κατσαρόλα πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει.
  • Ρίχνουμε και τους σπόρους γλυκάνισου, το κοτόπουλο και τα συκωτάκια και ανακατεύουμε.
  • Με το που πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο, ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Μόλις σοτάρουμε σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το νερό και τον κύβο (ή το ζωμό), το 1/2 άνηθι χωρίς τα κοτσάνια, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.
  • Μετά από 20 λεπτά, το ρύζι έχει βράσει και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Για το αυγολέμονο
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από 2, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα υπόλοιπα μυρωδικά μας (1/2 άνηθο και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι) και λίγο μπούκοβο.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία κουτάλα μεταφέρουμε 4-5 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας στο μπολ.
  • Στη συνέχεια, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε πίσω στη φωτιά.
  • Περιμένουμε 30'' να πήξει η σούπα και ανακατεύουμε. Αν έχει πήξει πολύ προσθέτουμε καυτό νερό για να την φέρουμε στην επιθυμητή σύσταση.
  • Μόλις δούμε την πρώτη φουσκάλα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.
Tip
Ζητήστε από το χασάπη σας, να σας δώσει φρέσκα συκωτάκια κοτόπουλο!

Το τραγούδι της ημέρας- Justin Bieber - Love Yourself