Χαμογέλα.. κι αν όλα σου πάνε στραβά, χαμογέλα στραβά ;) Smile.. if everything goes wrong keep smiling ;)
Τρίτη 28 Ιουνίου 2016
Το φαγητό της ημέρας- Καλαμαράκια φούρνου σαν τηγανητά (πηγή:/www.sintagespareas.gr)
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 φλυτζ. του καφέ ούζο
- αλάτι
- αλεύρι
- ελαιόλαδο
- λαδόκολλα
Πώς το κάνουμε:

1) Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα
πλένουμε, βγάζουμε την πέτσα τους τραβώντας τη από μια άκρη, βγάζοντάς
τη όλη και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός δάχτυλου περίπου. Πλοκάμια
και κεφάλια, τα κρατάμε ατόφια.

2) Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και
ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, το ανάλογο αλάτι, και το ούζο. Τα
ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα, στο ψυγείο (εγώ
τ'άφησα περισσότερο).

3) Αφού μαριναριστούν, στραγγίζουμε
όποια υγρά έχουν τα καλαμαράκια και ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι, ώστε να
αλευρωθούν και να στεγνώσουν καλά, απ'όλες τις πλευρές τους.

4) Στρώνουμε τη λαδόκολλα σε ταψί,
λαδώνουμε καλά, ή ακόμα καλύτερα, ψεκάζουμε παντού με λάδι. Ψεκάζουμε ή
ρίχνουμε λίιιγο λάδι πάνω απ' τα καλαμαράκια, τα οποία, αφού τα
τινάξουμε να φύγει η περίσσεια του αλευριού, τα στρώνουμε στη λαδόκολλα,
σε μια στρώση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200
β. C.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μυστικά δεν έχει, αλευρώνουμε όπως θα τα τηγανίζαμε, και ψήνουμε. Επίσης να πω πως τα δικά μου στη φωτο, τα έφτιαξα στο μικρό φουρνάκι ρομποτ.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)