Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

7/8/2016

Καλημέρα φίλοι μου!! Να έχετε μια υπέροχη μέρα!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Ξεκίνημα..

"Όσο δύσκολο κι αν είναι το παρελθόν, μπορείς πάντα να ξεκινάς από την αρχή"


Το φαγητό της ημέρας- Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος )(ΠΗΓΗ:http://www.eliasmamalakis.gr/)



 
 1 μεγάλο καλαμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
1 ντομάτα για το ντεκόρ
Υλικά για το πέστο 100 γραμ .μυζήθρα
1 σκελίδα σκόρδο
4 φύλλα δυόσμου
50 γραμ .καβουρδισμένα αμύγδαλα
6,7 αμπελόφυλλα
2 κ.σ.λάδι
Νερό
 
Εκτέλεση για το πέστο Ρίχνετε στο μπλέντερ τα φυλλαράκια δυόσμου, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα αμπελόφυλλα, τη μυζήθρα, λίγο νερό και τα χτυπάτε. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να πάρει την υφή του πέστο
Εκτέλεση για το καλαμάρι Πλένετε και καθαρίζετε το καλαμάρι, και το κόβετε. Ξεκολλάτε το φτερό του, το χωρίζετε στη μέση και με ένα μαχαίρι το κόβετε σε λεπτές φέτες. Κρατάτε τα πλοκάμια ακέραια για το ντεκόρ. Παίρνετε μερικά από τα αμπελόφυλλα (τα μεγάλα φύλλα) και τα κόβετε σε λωρίδες.
Σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε μέσα 3 από τα ολόκληρα αμπελόφυλλα. Προσέχετε να μη κάψει πολύ το τηγάνι, έτσι ώστε να μη σας κάψει τα φύλλα. Τα γυρίζετε, τα αφήνετε για λίγο και στη συνέχεια τα βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα. Ρίχνετε μέσα τα κομμένα αμπελόφυλλα να τηγανιστούν και ανακατεύετε συνέχεια. Τα βγάζετε και αυτά με τρυπητή κουτάλα.
Σε ένα άλλο τηγάνι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, περιμένετε να κάψει και ρίχνετε μέσα τα πλοκάμια από τα καλαμάρια. Προσθέτετε αλάτι και φρέσκο πιπέρι και βάζετε τα πλοκάμια στην άκρη του τηγανιού. Ρίχνετεε τα κομμένα κομμάτια, αλατοπιπερώνετε, τα γυρίζετε και προσθέτετε 2 κουταλιές από το πέστο που έχετε ετοιμάσει. Ανακατεύετε για λίγο.
Σερβίρισμα Σερβίρετε σε πιάτο τα ολόκληρα αμπελόφυλλα, από πάνω τα κομμένα και τηγανισμένα καλαμάρια και πάνω πάνω τα πλοκάμια. Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα και τηγανισμένα αμπελόφυλλα. Βράζετε για 5 λεπτά μια ντομάτα και στη συνέχεια τη ξεφλουδίζετε, τη κόβετε στα τέσσερα, βγάζετε τη καρδιά, τη ψιλοκόβετε και γαρνίρετε το πιάτο.
  

Το τραγούδι της ημέρας- Nirvana - Lithium


Το απόφθεγμα της ημέρας- Ολα αλλάζουν..

"Ο χρόνος και οι συνθήκες αλλάζουν ανά πάσα στιγμή! Μην πληγώνεις και μην αξιολογείς κανέναν στη ζωή!!"


Το φαγητό της ημέρας- Πεσκανδρίτσα στιφάδο.(Σκιαθος)(πηγή:http://eliasmamalakis.com/)



 
 
 1,200 κιλά πεσκανδρίτσα
1 κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρια
2 φλιτζάνια ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
5 σκελίδες σκόρδο
1/2 νεροπότηρο λάδι
4 κ.σ ξύδι
1 κρασοπότηρο κρασί
1 κ. γλυκού δενδρολίβανο
4 φύλλα δάφνης
1 κ. σ. ρίγανη
5 ,6 κόκκους μπαχάρι
 
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια .
Ξεπλένετε τη πεσκανδρίτσα και τη βάζετε σε ένα μεγάλο μπόλ με νερό και λεμόνι για να σφίξει το κρέας της.
Σ ένα τηγάνι βάζετε μπόλικο λάδι και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν. Ρίχνετε και τις σκελίδες σκόρδου. Μόλις ροδίσουν τριγύρω ρίχνετε την ντομάτα και ανακατεύετε μέχρι να μελώσει. Αλατοπιπερώνετε ,προσθέτετε το μπαχάρι, τη ρίγανη και τη δάφνη και τέλος το δενδρολίβανο. Ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε και το ξύδι. Σβήνετε τη φωτιά. Και το αφήνετε για λίγο να ησυχάσει.
Τοποθετείτε το ψάρι μέσα σ ένα ταψί. Το σκεπάζετε με τα κρεμμυδάκια και προσθέτετε ένα ποτήρι κρασί. Το ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ¼ της ώρας στους 180ο.
  
Η συνταγή παρουσιάσθηκε στο επεισόδιο "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" στη Σκιάθο. Μαγείρεψε η κ. Ελένη Καροφύλη από το εστιατόριο o Mπάτης

Το τραγούδι της ημέρας- Queen - Who Wants To Live Forever (Official Video)