Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Παρασκευή και υγεία- Ποιοτικός ύπνος για καλύτερη υγεία(http://www.kathimerini.gr/)

 Ποιοτικός ύπνος για καλύτερη υγεία(http://www.kathimerini.gr/)



Σύμφωνα με έρευνες αρκετοί άνθρωποι αρκούνται καθημερινά σε μόλις 6 ώρες ύπνου ή και λιγότερες με την κακή διάθεση και τη θαμπή επιδερμίδα να είναι μερικές από τις αρνητικές επιδράσεις της έλλειψης ύπνου στον οργανισμό τους. Ερευνητές του πανεπιστημίου της Columbia ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες δυσκολεύονται περισσότερο να χάσουν το περιττό βάρος.
Ένας ποιοτικός ύπνος που διαρκεί 8 ώρες και μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε, όχι μόνο μας βοηθά να χάσουμε κιλά ή να διατηρήσουμε το βάρος μας σε κανονικά επίπεδα αλλά μας βοηθά να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές μέσα στην ημέρα.
Ο ποιοτικός ύπνος διατηρεί τον εγκέφαλό μας ‘συγκεντρωμένο’: Ο εγκέφαλός μας λειτουργεί διαφορετικά όταν δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετά. Σύμφωνα με ερευνητές του Harvard η δραστηριότητα στον εγκέφαλο ανθρώπων που δεν είχαν κοιμηθεί αρκετά ήταν μειωμένη αναφορικά με τις διατροφικές επιλογές, συνιστώντας ότι όταν κοιμόμαστε λίγο έχουμε την τάση να πεινάμε και να τρώμε περισσότερο.
Ο ποιοτικός ύπνος μας βοηθά να ‘ψωνίζουμε’ πιο υγιεινά: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο ‘Obesity’, οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά αγοράζουν έως και 1,300 θερμίδες περισσότερες μετά από ανθυγιεινές επιλογές που κάνουν… στους διαδρόμους του σουπερμάρκετ.
Περιορίζει τις λιγούρες: Όση περισσότερη ώρα είστε ξύπνια τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να πεινάσετε και να θέλετε να φάτε κάτι γλυκό ή αλμυρό. Σύμφωνα με επιστήμονες του πανεπιστημίου της Pennsylvania, οι άνθρωποι που κοιμούνται αργά το βράδυ, τείνουν να τρώνε έως και 550 περισσότερες θερμίδες.
Μας δίνει ενέργεια και καίει περισσότερες θερμίδες: Ο ποιοτικός ύπνος μας ξεκουράζει και μας δίνει περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της επόμενης ημέρας. Επιπλέον, ακόμα και χωρίς γυμναστική, ο σωστός ύπνος μας επιτρέπει να καίμε έως και 5% περισσότερες θερμίδες όταν δεν κινούμαστε.

11.12.2015

Καλημέρα υπέροχοι φίλοι μου!! Μην ξεχάσετε να πείτε στον εαυτό σας πόσο τον αγαπάτε σήμερα και κάθε μέρα!! Πολλά φιλιά!




Το απόφθεγμα της ημέρας- Το καλύτερο που μπορείς!

"Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί" Όλοι κάνουν το καλύτερο που μπορούν βάσει της γνώσης τους, της αντίληψης και της κατανόησης που έχουν και όλοι εξελίσσονται!




Το φαγητό της ημέρας- Μπάμιες (http://caruso.gr/)

Μπάμιες (http://caruso.gr/)



Υλικά (για 2-3 άτομα, ως κυρίως γεύμα)

500 γρ. μπάμιες καθαρισμένες
100 ml. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ κ.γ. ζάχαρη
30 μλ. μπαλσάμικο ξύδι Παπαδημητρίου
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για τη συνταγή κατσαρόλας θα χρειαστείτε 400 ml. ζεστό νερό, ενώ για τον φούρνο 250 ml. ζεστό νερό.

Προετοιμασία:

Κόβετε τα κοτσάνια που περισσεύουν απ’ τις μπάμιες, τις πλένετε, τις στραγγίζετε, ρίχνετε πάνω τους 2-3 κ.σ. ξύδι, τις ανακατεύετε και τις αφήνετε για μισή ώρα ή και παραπάνω. Άν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες μπάμιες (συνιστώ Μπαρμπα Στάθη) μην τις αποψύξετε, απλά ρίξτε λίγο ξύδι πάνω τους και προσθέστε τες όπως είναι στο σημείο που πρέπει. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και με τις κατεψυγμένες.

Παρασκευή για Μπάμιες στην κατσαρόλα:

1. Σε μεσαία φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας κάθε τόσο για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε τις μπάμιες και τις σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι για άλλα 5 λεπτά.
2. Προσθέτετε το μπαλσάμικο, ανακατεύετε και σε 1 λεπτό προσθέτετε την ντομάτα και το ζεστό νερό (τα 400 ml.), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.


3. Σε 20 λεπτά ανακατεύετε πάλι και ρίχνετε τον μαϊντανό. Στο επόμενο τέταρτο με 20 λεπτά οι μπάμιες πρέπει να είναι έτοιμες. Βγάζετε τη κατσαρόλα απ’ το μάτι και αφήνετε το φαγητό τουλάχιστον 10-20 λεπτά μέχρι να σερβίρετε, ώστε να πέσει η θερμοκρασία και να ενταθούν οι γεύσεις.

Παρασκευή για Μπάμιες στο φούρνο:


1. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας σε 180ºC πραγματική εσωτερική θερμοκρασία. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο ταψί (με 250 ml. ζεστό νερό!) ανακατεύετε καλά και το βάζετε σε μεσαίο ράφι στον φούρνο.


2. Σε 1 ώρα, τα ανακατεύετε, δοκιμάζετε και γυρνάτε τον φούρνο σε 190ºC με αέρα και αντιστάσεις για 10 λεπτά. Βγάζετε το ταψί και αφήνετε το φαγητό τουλάχιστον 10-20 λεπτά μέχρι να σερβίρετε ώστε να πέσει η θερμοκρασία και να ενταθούν οι γεύσεις.


Το τραγούδι της ημέρας- Imagine (UNICEF: World Version)

 Imagine (UNICEF: World Version)

Τί συγκινητική, εμπνευσμένη εκτέλεση.... γιατί ενωμένοι κάνουμε τα καλύτερα!