Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Κείμενο της Τετάρτης-αγκαλιά και υγεία(πηγή:http://www.boro.gr)



Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ
Πόσες αγκαλιές κάνατε σήμερα; Το φυσικό άγγιγμα και οι αγκαλιές είναι από τα ομορφότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν σε έναν άνθρωπο, σε κάθε ηλικία και επηρεάζουν τη διάθεση, την ψυχική αλλά και τη σωματική του υγεία.
Τι συμβαίνει όταν κάποιος δεν έχει αρκετές αγκαλιές στη ζωή του;
Επιστημονικές έρευνες σχετικά με τη σημασία της αγκαλιάς έχουν δείξει ότι τα ζώα που δεν είχαν αρκετή φυσική επαφή και ‘αγκάλιασμα’ με το είδος τους επιδείκνυαν επιθετική συμπεριφορά.
Αλλά και τα παιδιά που έχουν στερηθεί τη μητρική αγκαλιά –και όχι μόνο- κινδυνεύουν να έχουν περισσότερα προβλήματα στη συμπεριφορά, το συναίσθημα και την κοινωνική ζωή καθώς μεγαλώνουν. Παιδιά που μεγάλωσαν σε ορφανοτροφεία με καλές συνθήκες (καθαριότητα, φαγητό, και καλυμμένες βασικές ανάγκες), είχαν ψυχοκινητική καθυστέρηση, επειδή δεν είχαν αγκαλιές και συναισθηματικό δέσιμο με τα άτομα που τα φρόντιζαν.
Οι λόγοι που χρειαζόμαστε μια καλή αγκαλιά
Καταρχήν, το αγκάλιασμα δείχνει συναισθηματικό δέσιμο, νοιάξιμο, ψυχική εγγύτητα και ζεστασιά. Ποιος δε θέλει μια τέτοια θετική νότα στην καθημερινότητά του; Τώρα τα επιστημονικά ερευνητικά δεδομένα μας δείχνουν ότι οι αγκαλιές κάνουν καλό στην ψυχική και τη σωματική υγεία μας!
Το αγκάλιασμα μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα
Το θετικό συναίσθημα που συνοδεύει το αγκάλιασμα έρχεται από βαθιά μέσα μας, επειδή με την αγκαλιά εκκρίνονται ωκυτοκίνες, μια φυσική ορμόνη του οργανισμού που συνδέεται με το συναισθηματικό δέσιμο, τη σιγουριά και την ασφάλεια σε μια σχέση. Αυτό σημαίνει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός βιολογικά είναι φτιαγμένος να ‘δένεται’ με άλλους ανθρώπους.
Τα μωρά που έχουν πάρει πολλές αγκαλιές μεγαλώνοντας γίνονται λιγότερο στρεσαρισμένοι ενήλικες
«Μην πάρεις αγκαλιά το μωρό που κλαίει, θα το κακομάθεις!» είναι μια συχνή παραίνεση προς νέους γονείς. ΛΑΘΟΣ!!! Τα μωρά χρειάζονται την αγκαλιά του γονιού για να ηρεμήσουν, να αισθανθούν σιγουριά και ασφάλεια και να μεγαλώσουν και να γίνουν γερά παιδιά και ενήλικες. Πρόσφατη έρευνα στο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Emory έδειξε ότι τόσο στα ποντικάκια όσο και στους ανθρώπους, η αφή και το αγκάλιασμα ήδη από τη μικρή ηλικία είναι πολύ σημαντικά για τη μείωση του στρες. Έτσι, τα μωρά που οι γονείς τους τα παρηγορούν με αγκαλίτσα, μεγαλώνοντας γίνονται ενήλικες που στρεσάρονται και αγχώνονται λιγότερο.

Το αγκάλιασμα μειώνει το στρες
Μια ζεστή αγκαλιά μπορεί να μειώσει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες που παράγεται στο σώμα όταν το άτομο αισθάνεται πιεσμένο και στρεσαρισμένο. Το αγκάλιασμα προκαλεί χαλάρωση στο σώμα και στέλνει μηνύματα ηρεμίας στον εγκέφαλο, που με τη σειρά του τα μεταδίδει σε άλλα σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα να μειώνεται το στρες, το άγχος, η αίσθηση της πίεσης και να αυξάνεται η ηρεμία του ατόμου.
Το αγκάλιασμα μειώνει την αρτηριακή πίεση
Το έντονο στρες συνδέεται και με υψηλή αρτηριακή πίεση. Όταν κανείς μειώνει το στρες του, στέλνει μήνυμα χαλάρωσης στο νευρικό του σύστημα και ταυτόχρονα μειώνει και την αρτηριακή του πίεση. Επίσης, η αίσθηση της αφής στο δέρμα ενεργοποιεί τα κύτταρα της πίεσης, που στέλνουν μήνυμα χαλάρωσης στην περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Το αγκάλιασμα κάνει καλό στην καρδιά
Εκτός που το αγκάλιασμα κάνει ψυχολογικά καλό στην καρδιά και τα συναισθήματα, αποτελεί επίσης και καλό γιατρικό! Σε πανεπιστημιακή έρευνα στις ΗΠΑ βρέθηκε ότι ζευγάρια που δεν αγκαλιάζονταν είχαν αυξημένο καρδιακό παλμό (ελαφριά ταχυκαρδία) σε σχέση με ζευγάρια που αγκαλιάζονταν συχνά.
Το αγκάλιασμα βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science δημοσιεύτηκε πρόσφατα έρευνα που δείχνει ότι το αγκάλιασμα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, κάποιος που έχει συχνές αγκαλιές από αγαπημένα του πρόσωπα, έχει ζεστές σχέσεις και κοινωνική υποστήριξη, όταν αρρωστήσει έχει λιγότερα και μικρότερης έντασης συμπτώματα σε σχέση με κάποιον άλλον που δεν έχει συχνές αγκαλιές και κοντινές σχέσεις στη ζωή του
Τοαγκάλιασμαμειώνειτουςφόβους
Αγκαλιάζοντας ένα αγαπημένο πρόσωπο ή και ένα αγαπητό άψυχο αντικείμενο –όπως ένα αρκουδάκι- είναι αρκετό για να καταλαγιάσει τον φόβο των συμμετεχόντων σε πολλές έρευνες. Ακόμα και ένα απλό άγγιγμα στο χέρι μεταξύ συζύγων έχει βρεθεί ότι μειώνει το φόβο των ιατρικών εξετάσεων.
Το αγκάλιασμα μειώνει το συναίσθημα της μοναξιάς
Το αγκάλιασμα και η φυσική επαφή με έναν άλλο άνθρωπο είναι σημαντικά για μικρούς και μεγάλους. Πανεπιστημιακή έρευνα του Ohio State University έδειξε ότι όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος τόσο περισσότερο χρειάζεται αγκάλιασμα και φυσικό άγγιγμα από άλλους ανθρώπους, γιατί έτσι μειώνεται το συναίσθημα της μοναξιάς, αυξάνεται το συναίσθημα της συναισθηματικής ζεστασιάς και ‘δεσίματος’ και τα ψυχολογικά αυτά οφέλη συμβάλλουν στην ευεξία αλλά και την καλύτερη υγεία του ηλικιωμένου ατόμου.

Τα 7 είδη αγκαλιάς και η σημασία τους σε μια σχέση
Ανάλογα με το είδος του αγκαλιάσματος μεταξύ δύο ενηλίκων σε μια σχέση, μπορεί κανείς να συμπεράνει διάφορα πράγματα για το είδος της σχέσης που έχει και για το πώς ο/η σύντροφος βλέπει τη σχέση αυτή.
Τοφιλικόαγκάλιασμα
Όταν ο φίλος ή η φίλη σας έρχεται από δίπλα σας και σας αγκαλιάζει με το ένα χέρι ενώ με το άλλο σας δίνει ένα ελαφρύ χτύπημα στην πλάτη, το νόημα είναι «είμαστε φιλαράκια». Τέτοιου είδους αγκάλιασμα δεν έχει ερωτική σημασία, αλλά δηλώνει ζεστά συναισθήματα, νοιάξιμο, και μια όμορφη σχέση, που όμως δεν πρόκειται απαραιτήτως να γίνει ερωτική.
Το νυσταγμένο αγκάλιασμα
Αυτή η μαγική στιγμή, όταν δυο άνθρωποι είναι δίπλα-δίπλα και ο ένας γέρνει και αφήνει το κεφάλι του να ξεκουραστεί στον ώμο του άλλου, ενώ τα σώματα είναι αγκαλιασμένα… Όταν συμβαίνει αυτό το αγκάλιασμα σημαίνει ότι τα άτομα νιώθουν ασφάλεια μεταξύ τους, χαλαρώνουν και αφήνονται.
Το ευγενικό αγκάλιασμα
Ή αλλιώς, το τυπικό αγκάλιασμα, όπως όταν χαιρετάμε μια ηλικιωμένη θεία και δε βλέπουμε την ώρα να αποτραβηχτούμε! Τέτοιου είδους αγκάλιασμα γίνεται όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν και συνήθως οι συμμετέχοντες προσπαθούν να μην αγγίξουν ο ένας τον άλλον, ενώ διατηρούν ένα παγωμένο χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Τέτοιου είδους αγκάλιασμα μπορεί να συμβεί σε τυπικές σχέσεις ή σε πρώτο ραντεβού μεταξύ ντροπαλών ατόμων
Τοσφιχτόαγκάλιασματηςαρκούδας
Να ένα αυθεντικό, ζεστό, σφιχτό, γεμάτο νόημα αγκάλιασμα! Όταν δυο άνθρωποι που έχουν αισθήματα ο ένας για τον άλλον και έχουν καιρό να βρεθούν ή έχουν επιθυμήσει ο ένας τον άλλον και τελικά βρίσκονται, δε θέλουν να αφήσουν ο ένας τον άλλον! Ανοίγει καθένας την αγκαλιά του και περικλείει μέσα της το άλλο άτομο, σφίγγοντας! Τα χαμόγελα και των δύο συμμετεχόντων είναι λαμπερά, ζωντανά και φωτίζουν τα πρόσωπά τους!
Τογρήγοροαγκάλιασμα
Ξέρετε το γρήγορο αγκάλιασμα με πεταχτά φιλιά στον αέρα, σταυρωτά στα μάγουλα, που την επόμενη στιγμή τελειώνει και καθένας στρέφεται στη μεριά του; Αυτό το είδος αγκαλιάσματος δείχνει τη χαρά των ανθρώπων που συναντιούνται, διασταυρώνονται τα μονοπάτια τους, αλλά δείχνει επίσης και ότι καθένας είναι απασχολημένος με τα δικά του και θέλει να επιστρέψει σε αυτά.
Το παγωμένο αγκάλιασμα
Το χειρότερο είδος αγκαλιάσματος: όταν αγκαλιάζουμε κάποιον και ο άλλος παραμένει παγωμένος και σαν άγαλμα, οπότε ούτε δεν το ανταποδίδει ούτε και το ευχαριστιέται. Σε αυτή την περίπτωση αναρωτηθείτε τι πάει στραβά με το κρύο αυτό άτομο.
Το αγαπησιάρικο αγκάλιασμα
Αγκαλίτσα στον καναπέ, στο σινεμά, σε ένα παγκάκι, ένα ζευγάρι αγαπημένο που χάνεται ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και νιώθει όοοομορφα… Ένα συναισθηματικό αγκάλιασμα που στέλνει το μήνυμα «σε αγαπώ, σε νοιάζομαι, νιώθω υπέροχα μαζί σου!».



AdTech Ad AdTech Ad

8/6/2016

Άλλη μια υπέροχη μέρα ξεκίνησε!! Καλημέρα σε όλους!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Φιλία..

"Η πραγματική φιλία δημιουργείται από πραγματικά συναισθήματα και όχι από λεφτά και δύναμη"


Το φαγητό της ημέρας- κρουασάν βουτύρου(πηγή:http://www.mamapeinao.gr/)


Τα υλικά που θα χρειαστείς
1 φλιτζάνι (250 ml) κρύο γάλα
1/2 φλιτζάνι (125 ml) βρασμένο νερό
1 κουτ. σούπας ξερή μαγιά
1/4 φλιτζανιού (50 γρ.) ζάχαρη
3 3/4 φλιτζανιού (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι και 2 κουτ. σούπας κατεψυγμένο βούτυρο και μετά σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά

Η συνταγή
Φτιάξε σπιτικά κρουασάν βουτύρου
1. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και το νερό. Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια πρόχειρα σε μια μπάλα. 
Φτιάξε σπιτικά κρουασάν βουτύρου
2. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και πλάθουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, για περίπου 2 λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ αλειμμένο με λάδι και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Φτιάξε σπιτικά κρουασάν βουτύρου
3. Μετά από 30 λεπτά, στρώνουμε μεμβράνη στον πάγκο και τρίβουμε εκεί το βούτυρο στον τρίφτη.
Φτιάξε σπιτικά κρουασάν βουτύρου
4. Απλώνουμε το βούτυρο στη μεμβράνη και κλείνουμε τη μεμβράνη σχηματίζοντας ένα τετράγωνο. Συμπιέζουμε καλά με τα χέρια ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει αέρας στη συσκευασία. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Φτιάξε σπιτικά κρουασάν βουτύρου
5. Αφού έχει περάσει η 1 ώρα, ανοίγουμε τη ζύμη μας σε παραλληλόγραμμο σχήμα σε αλευρωμένο πάγκο με τη βοήθεια του πλάστη.
Φτιάξε σπιτικά κρουασάν βουτύρου
6. Στο κέντρο της ζύμης τοποθετούμε το κατεψυγμένο βούτυρο (το οποίο έχουμε αφαιρέσει από τη μεμβράνη). Διπλώνουμε από δεξιά και αριστερά με τη ζύμη και πιέζουμε στις άκρες με τα δάχτυλά μας.
Φτιάξε σπιτικά κρουασάν βουτύρου
7. Γυρνάμε τη ζύμη 90 μοίρες και με τον πλάστη ζυμώνουμε κατά μήκος, πάλι σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
Φτιάξε σπιτικά κρουασάν βουτύρου
8.Διπλώνουμε τη ζύμη από δεξιά και αριστερά, τυλίγουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Κατόπιν βγάζουμε από την κατάψυξη, ξετυλίγουμε και ξανατυλίγουμε τη ζύμη με τον προηγούμενο τρόπο. Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για άλλη μια ώρα. Επαναλαμβάνουμε για άλλες 2 φορές, ανά 1 ώρα.
Φτιάξε σπιτικά κρουασάν βουτύρου
9. Κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια. Κατόπιν κόβουμε τα κομμάτια στη μέση και διαγώνια.
Φτιάξε σπιτικά κρουασάν βουτύρου
10. Παίρνουμε το πρώτο τρίγωνο ζύμης και τραβάμε τις άκρες με τα χέρια πολύ απαλά.
Φτιάξε σπιτικά κρουασάν βουτύρου
11. Με μαχαίρι κάνουμε μια πολύ μικρή σχισμή στη βάση και κυλάμε τη ζύμη σχηματίζοντας ένα κύλινδρο. Στρίβουμε τις άκρες προς τα μέσα. Καλύπτουμε τα κρουασανάκια με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη, αλείφουμε την επιφάνεια των κρουασάν με χτυπημένο κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 10 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180οC για άλλα 10-15 λεπτά. 
Φτιάξε σπιτικά κρουασάν βουτύρου

- See more at: http://www.mamapeinao.gr/ftiakse-spitika-croissants#sthash.dAaLlQ8g.dpuf

Το τραγούδι της ημέρας- Sean Paul - Body