Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

26/8/2016

Επιλέγουμε τη χαρά και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο τώρα!! Καλημέραα!!




Το απόφθεγμα της ημέρας- Να είσαι εκεί...

"Να είσαι εκεί για τους άλλους αλλά ποτέ μην αφήσεις τον εαυτό σου πίσω"


Το φαγητό της ημέρας- ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΡΑ(πηγή:http://www.myrussiancuisine.com/)


Η συνταγή αυτή είναι για μια, πολύ αγαπητή στους Ρώσους, γλυκιά λιχουδιά. Βασικά συστατικά της είναι τα μήλα (πράσινα ή ξυνόμηλα), το μέλι ή η ζάχαρη και ο πολτός από μούρα.
Η γεύση της θυμίζει υγρό κέικ μήλου χωρίς δράμι από αλεύρι ή μηλόπιτα, αλλά χωρίς φύλλο. Ενδιαφέρων συνδυα-σμός γλυκού με την ελαφρά ξυνή γεύση των μήλων και των μούρων.
Στη Ρωσία το γλύκισμα αυτό το ονομάζουν παστιλά, και μολονότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα ίδια, η εμφάνιση του μπορεί να διαφέρει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή. Η συγκεκριμένη συνταγή, θα λέγαμε ότι πλησιάζει σε γεύση και εμφάνιση αυτή της παστιλά από την πόλη Μπελιόφ (νοτιοδυτικά της Μόσχας), η οποία μάλιστα ήταν γνωστή και εξαγόταν στην Ευρώπη στα τέλη του 19ου αιώνα.
Τα υλικά μας
8 πράσινα μήλα ή ξυνόμηλα (1,5 κιλό)
2 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα λευκά αμύγδαλα
100 γραμ. μούρα ή άλλα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
Προετοιμασία
1. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε στα 8, τα ραντίζουμε με μπράντυ, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και γαρύφαλο.
2. Τα ψήνουμε στους 170°-180°C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα κτυπούμε στο μπλέντερ και τα περνούμε από σίτα για να αποκτήσουν λεία υφή.
3. Κτυπούμε τα ασπράδια από τα δύο αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ. Σταδιακά ρίχνουμε τον πουρέ του μήλου ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς τα πάνω.
4. Απλώνουμε τα 2/3 του μίγματος σε λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με κόλλα ψησίματος, με πάχος 1 εκατ. και το βάζουμε στον φούρνο στους 90°C για 4-5 ώρες μέχρι να στεγνώσει, χωρίς όμως να χάσει την ελαστικότητά του.
5. Όταν είναι έτοιμο, χτυπούμε τα μούρα στο μίξερ και ανακατεύουμε τον πουρέ από τα μούρα με το υπόλοιπο μίγμα που εν τω μεταξύ έχουμε κρατήσει στο ψυγείο.
6. Ρίχνουμε στον πουρέ τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και στρώνουμε μια λεπτή στρώση πάνω στο ψημένο φύλλο μήλου. Προσέχουμε να μην καλύψουμε τα άκρα γιατί στη συνέχεια θα τυλίξουμε το φύλλο μας σε ρολό.
7. Το ρολό μας το ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 100°C για 2 ώρες.
Τρόπος σερβιρίσματος
Όταν κρυώσει, το πασπαλίζουμε σε άχνη ζάχαρη και το κόβουμε σε φέτες. Εάν είναι καλοκαίρι, αντί για άχνη ζάχαρη μπορούμε να το σερβίρουμε με παγωτό κρέμα.
Διατηρείται στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο για αρκετές ημέρες

Το τραγούδι της ημέρας- J-AX feat. IL CILE - MARIA SALVADOR