Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η ταινία του μήνα- Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας (1998)





Η Κάθλιν Κέλι, ιδιοκτήτρια ενός μικρού βιβλιοπωλείου, διατηρεί δεσμό με τον Φρανκ Ναβάσκι, δημοφιλή δημοσιογράφο. Όμως, παράλληλα τον "απατά", καθώς διατηρεί ηλεκτρονική επικοινωνία με έναν άλλον άνδρα, ανώνυμα. Ξαφνικά, τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή, καθώς το μικρό μαγαζί της θα κινδυνέψει από χρεωκοπία. Στην απέναντι ακριβώς γωνία, ο Τζον Φοξ ανοίγει το δικό του βιβλιοπωλείο, που πουλά σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Η Κάθλιν επισκέπτεται τον Τζον στο μαγαζί του για να συζητήσει μαζί του, αλλά απογοητεύεται από τους απότομους τρόπους του. Όμως, ο Τζον, που διατηρεί κι αυτός ηλεκτρονική επικοινωνία με μια ανώνυμη κοπέλα, σύντομα θα ανακαλύψει πως η κοπέλα αυτή δεν είναι άλλη από την Κάθλιν... (http://www.imdb.com/)

25.4.2016

Πολλές καλημέρες με χαμόγελα!!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Άποψη...

"Είναι εντάξει να έχεις διαφορετική άποψη" Είναι υγιές να έχουμε διαφορετική άποψη και ωφέλιμο μιας και μαθαίνουμε νέα πράγματα!!


Το φαγητό της ημέρας- Spaghettoni με κόκκινη σάλτσα τόνου(πηγή:www.sintagespareas.gr)



Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ μακρόσχημα ζυμαρικά (spaghettoni No7, στη περίπτωσή μας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άλλα είδη, μακριά πάντα)
  • 500 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες (φρέσκες ή σε συσκευασία)
  • 200 γρ τόνο συντηρημένο σε λάδι
  • ένα μέτριο προς μεγαλούτσικο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, ανάλογα με τα γούστα σας
  • πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα σας

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε μία (άντε και δύο) κουταλιές ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι σχετικά χοντροκομμένο, να ξανθύνει.
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε τις ντομάτες μας, ξεφλουδισμένες (ή μία συσκευασία των 500γρ του εμπορίου) και κομμένες σε μικρά κομμάτια, και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά.
Βήμα 3
3) Μετά το 15λεπτο (ελέγχουμε φυσικά εάν έχει δέσει κανονικά η σάλτσα μας),
Βήμα 4
4) προσθέτουμε τον τόνο (οι συσκευασίες τόνου σε λάδι είναι συνήθως των 140 με 150 γραμμ, θα χρειασθεί συνεπώς να ανοίξουμε δύο και θα περισσέψει ένα μέρος).
Βήμα 5
5) ανακατεύουμε, και προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές κάπαρη.
Βήμα 6
6) Δίπλα σε μία κατσαρόλα έχουμε ήδη βάλει άφθονο αλατισμένο νερό να βράζει (καλύτερα από την αρχή, αμέσως πριν ξεκινήσουμε τη σάλτσα μας) και βράζουμε τα spaghettoni μας. (χωρίς να τα σπάσουμε, θέλω να γεμίσουν χείλη, μάγουλα και ρούχα με σάλτσα, τρώγοντάς τα).
Βήμα 7
7) Μόλις βράσουν και τα spaghettoni (για ένα ή δύο λεπτά λιγότερο από τον χρόνο της συσκευασίας τους, αν κάνετε αυτό που σας γράφω στο προηγούμενο βήμα, μπορείτε να πετύχετε να συμπέσουν ο χρόνος βρασμού τους με αυτόν του μαγειρέματος της σάλτσας), τα πιάνουμε με μία λαβή για μακαρόνια και, ανασηκώνοντάς τα από την κατσαρόλα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Χωρίς να τα σουρώσουμε, ας “κουβαλήσουν” μαζί τους και μέρος από το νερό του βρασμού τους).
Βήμα 8
8) Τα σοτάρουμε μέσα στο τηγάνι, αναδεύοντας το με κινήσεις “allo chef”, ξέρετε τώρα εσείς, πάνω από μέτρια φωτιά, για 1 λεπτό και για να ενωθούν καλά με τη σάλτσα.
Βήμα 9
9) Τα σερβίρουμε και τα παρουσιάζουμε με μία γερή ποσότητα φρεσκοτριμμένου πιπεριού από πάνω.

Το τραγούδι της ημέρας- Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth