Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

7.3.2016

Καλημέρα και καλή βδομάδα!! Να θυμόμαστε ότι η ζωή είναι γεμάτη επιλογές και δεν κολλάμε σε καταστάσεις που μας χαλάνε!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Τα λαθη!

"Τα λάθη είναι η απόδειξη ότι προσπαθείς" ας μη φοβόμαστε λοιπόν να κάνουμε λάθη!




Το φαγητό της ημέρας- Μαγειρίτσα κοτόπουλο(πηγή:http://akispetretzikis.com/)


Συστατικά
  • 300 γρ. συκωτάκια κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μάτσο άνηθο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 500 γρ. μπούτι κοτόπουλο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 χούφτες σπανάκι
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο (1 κύβο κοτόπουλου διαλυμένο σε νερό)
  • 2 κρόκους
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. κορνφλάουερ

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Καθαρίζουμε τα συκωτάκια κόβοντας με ένα μαχαίρι τα τραυμαρισμένα σημεία. Αν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε και τις καρδιές. Καλό θα ήταν ότι χτυπημένο συκωτάκι υπάρχει να μη χρησιμοποιηθεί. 
  • Σε μια κατσαρολίτσα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα συκωτάκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Σουρώνουμε με προσοχή να μην τα σπάσουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.

  • Ενδιάμεσα ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Κάνουμε το ίδιο και για το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές.

  • Όταν κρυώσουν αρκετά τα συκωτάκια τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

  • Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Κατόπιν ρίχνουμε το κοτόπουλο να σοταριστεί καλά και αυτό. Έπειτα ρίχνουμε και τα συκωτάκια μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι (κρατάμε όμως λίγο από αυτό για να γαρνίρουμε το φαγητό μας).
  • Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και το ρύζι και αφού το ανακατέψουμε μια φορά καλά σβήνουμε με το κρασί.
  • Με μια ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας για να πάρουμε όλα τα ωραία συστατικά που μπορεί να έχουν κολλήσει στο ζωμό.
  • Όταν εξατμιστεί το κρασί τότε ρίχνουμε το ζωμό, το σπανάκι, το άνηθο (αφού κρατήσουμε λίγο για το τέλος) και το μαραθόσπορο.

  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να βράσει το ρύζι. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται αλλά κρατάμε στο νου μας ότι σερβίρουμε με αρκετό επιπλέον πιπέρι και επίσης θα είναι πιο ξινό στο τέλος από το λεμόνι.

  • Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας με το σύρμα το χυμό από τα λεμόνια με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε κουτάλα-κουτάλα από το ζουμί μέσα στα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν τα αυγά πια έχουν πάρει θερμοκρασία επιστρέφουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε για ένα λεπτό για να πήξει ελαφρά η σούπα.
  • Σερβίρουμε καυτή τη σούπα με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, άνηθο και μπόλικο πιπέρι. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο ξύσμα από λεμόνι.
Tip
Ζητήστε από το χασάπη σας, να σας δώσει φρέσκα συκωτάκια κοτόπουλο!

Το τραγούδι της ημέρας- Elli Kokkinou - Min Ta Paratas Pote


Ετσι!!