Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Το βιβλίο του μήνα- Δυο φιλιά για την Αμέλια(πηγή:https://www.skroutz.gr)Μια γυναίκα που λατρεύτηκε. Που έκανε όλη την Ελλάδα να την ερωτευτεί. Τη στιγμή που γεννήθηκε, ένας νάρκισσος ξεπρόβαλλε το κεφαλάκι του από το χώμα και τα αστέρια πήραν φωτιά. Δώρα μοναδικά της χάρισαν, τα βιολετιά της μάτια. Κι ένα υποκριτικό ταλέντο, αστείρευτο. 
Μια ζωή στο κόκκινο, η ζωή της. Κρυμμένη πίσω από λάθη και πάθη, μυστικά και ψέματα. Φόνους, υπεξαιρέσεις, απιστίες και αμαρτίες ανείπωτες. 
Κάθε άντρας που βρέθηκε δίπλα της, την ερωτεύτηκε. Κάθε παιδί που γέννησε, τη μίσησε. 
Μα δεν την ενδιέφερε διόλου. Τους φερόταν υποτιμητικά. Γιατί δεν είχαν ταλέντο, δεν είχαν ομορφιά, δεν ήταν διάσημοι. Θα έρθει άραγε η στιγμή που θα χαρίσει το βασίλειό της για δυο φιλιά; 
Ένα μυθιστόρημα που ανασαίνει τις μυρωδιές του φεγγαριού, βουτάει στο απέραντο γαλάζιο των νησιών μας, γεύεται στάλες από τη γοητεία της Ρώμης, περπατάει ξυπόλητο στον τελευταίο κρυμμένο παράδεισο σε αυτή τη γη. Και τραγουδάει για μια αγκαλιά, χάνεται σε δυο φιλιά... 
Γιατί η αγάπη είναι σαν την αλφάβητο. Πρέπει να έχεις κάποιον κοντά σου να σ’ τη συλλαβίσει από την αρχή.

29/8/2016

Καλημέρα φίλοι μου !! Να έχετε μια χαρούμενη μέρα!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Ζωή...

"Η ζωή είναι 10% τί συμβαίνει σε εμάς και 90% πώς αντιδρούμε σε αυτό" 


Το φαγητό της ημέρας- Paella (Παέγια)(πηγή:http://www.oneman.gr/)

Para ti y para ella (Για σένα και για κείνη)Ταυτότητα : ΘαλασσινόΠροέλευση: Μαυριτανία - ΒαλένθιαΚωδ. Όνομα : Ρύζι με θαλασσινά / λαχανικά/ κρεατικάΑυτό που κάνει τη διαφορά: Μαγείρεμα στην «παεγιέρα» (ισπανικό γουόκ) Το διασημότερο φαγητό της Ισπανίας, οφείλει την ύπαρξή του στους Μαυριτανούς, που σύστησαν το ρύζι στην Ιβηρική χερσόνησο. Η αυθεντική συνταγή της παέγιας παραμένει ένα μυστήριο, ωστόσο η πιο γνωστή είναι η «παέγια θαλασσινών»: ρύζι με σαφράν, θαλασσινά και λαχανικά. Συχνά περιέχει κοτόπουλο, χοιρινό κρέας και κουνέλι (ανάμικτη παέγια), ενώ οι Βαλενθιάνοι sherlock holmes της γεύσης, προσθέτουν στη βάση κοτόπουλο και σαλιγκάρια. Μήπως τελικά να γράψω στη ταυτότητα «τουρλού με ίχνος ρυζιού»;Συστατικά : Ρύζι με σαφράν, λαχανικά, θαλασσινά, χοιρινό, κουνέλι, σαλιγκάρια κι ό,τι άλλο έχετε. Προληπτικά ρίξτε στο μείγμα κι ένα Simeco κι αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. 

Το τραγούδι της ημέρας- Ahmed Chawki feat. Pitbull - Habibi I Love You