Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Παρασκευή και υγεία- Το μπάνιο στη θάλασσα κάνει καλό στην υγεία μας. Οι κυριότερες ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού(πηγή:http://www.govastileto.gr/)



Ο Γάλλος βιολόγος Ρενέ Κεντόν, περίπου τρεις δεκαετίες πριν, επισήμανε τις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας για τον οργανισμό και απέδειξε ότι το θαλασσινό νερό έχει ίδια σύσταση με το πλάσμα του αίματος, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην ομορφιά και την υγεία του οργανισμού.
Το γεγονός ότι υπάρχουν ειδικά κέντρα «θαλασσοθεραπείας» για χρόνιες παθήσεις είναι τρανταχτή απόδειξη του σημαντικού ρόλου που παίζει η θάλασσα στην υγεία μας.
Με ποιο τρόπο όμως βοηθάει τον οργανισμό και το δέρμα μας προκαλώντας αυτό το αίσθημα αναζωογόνησης και ευεξίας κάθε φορά που βουτάμε στα νερά της;
Οι κυριότερες ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού είναι:
1. Άλατα και ιχνοστοιχεία για τις αρθρώσεις: Το νερό της θάλασσας είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και, όπως έχει αποδειχτεί, τα άτομα που κολυμπούν συστηματικά απαλλάσσονται από τέτοιου είδους ενοχλήσεις. Άλλωστε η υδροκινησιοθεραπεία γίνεται ευκολότερα λόγω άνωσης μέσα στη θάλασσα.
2. Θαλασσινή αύρα για το αναπνευστικό: Βελτιώνει σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις κρίσεις του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας, σύμφωνα με καναδική μελέτη του Πανεπιστημίου "Μακ Γκιλ". Παράλληλα ωφελεί πάρα πολύ και τα άτομα με χρόνια ιγμορίτιδα, καθώς βοηθάει στην αποσυμφόρηση της μύτης.
3. Φύκια για ενυδάτωση και προστασία: Τα φύκια είναι συστατικά πολύτιμα στην κοσμετολογία και τη φαρμακευτική επιστήμη γενικότερα λόγω της συμβατότητάς τους με το ανθρώπινο δέρμα, που τους επιτρέπει να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματά του. Ταυτόχρονα, είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, πρωτεΐνες και βιταμίνες, που ενυδατώνουν την επιδερμίδα, την προστατεύουν από φλεγμονές, την προφυλάσσουν από τις ελεύθερες ρίζες και διατηρούν την ελαστικότητά της καθυστερώντας τη γήρανση.
4. Ήλιος και θάλασσα θεραπεύουν τις δερματοπάθειες: Σύμφωνα με τη δερματολογική μελέτη Framingham, o ήλιος σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε δερματοπάθειες όπως η κνίδωση, το ατοπικό έκζεμα και η ψωρίαση.

1/6/2016

Πολλές χαμογελαστές καλημέρες!!!!!!!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Κύριος....



"Είμαι ο κύριος της μοίρας μου και ο καπετάνιος της ψυχής μου"

Το φαγητό της ημέρας- Κινέζικη σούπα με κοτόπουλο και καλαμπόκι(πηγή:www.sintagespareas.gr)


Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι (στα ασιατικά προϊόντα)
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1.5 λίτρο ζωμό σπιτικό
  • 3 καλαμπόκια ολόκληρα ή μία μεγάλη κονσέρβα καλαμπόκι καλής ποιότητας ή 200γρ κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • κόλιανδρος ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, (μόνο το πράσινο μέρος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Διαχωρίστε τα σπόρια από τον σπάδικα (το άσπρο κομμάτι πάνω στο οποίο βρίσκονται τα σπόρια) με ένα μεγάλο μαχαίρι και χοντροκόψτε τα στο μπλέντερ.
  2. Αφαιρέστε το πάνω “μαλλιαρό” μέρος και το κοτσάνι από τους σπάδικες και κόψτε τους σε μεγάλα κομμάτια των 5 εκατοστών.
  3. Περάστε το φιλέτο κοτόπουλο από το μπλέντερ να κοπεί χοντρά, διαφορετικά κόψτε το σε λεπτές λωρίδες με ένα μαχαίρι. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κοτόπουλο με τη σάλτσα σόγιας, κορν φλάουρ, λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι και 4-5 κ.σ. νερό, ανακατέψτε να ενσωματωθούν τα υλικά και αφήστε το να μαριναριστεί για 15 λεπτά περίπου.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γουόκ τηγανίστε σε λίγο λάδι το τζίντζερ για 1-2 λεπτά. Έπειτα ρίχτε το ζωμό, τα σπόρια καλαμποκιού και τους σπάδικες.
  5. Μόλις ο ζωμός πάρει βράση πάρτε λίγο (περίπου 6 κ.σ.) και ρίχτε τον στο μπολ με το κοτόπουλο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός και προσθέστε έπειτα το μίγμα αυτό μαζί με το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα/ γουόκ. Σιγοβράστε για 5 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Αφαιρέστε τους σπάδικες από την κατσαρόλα.
  6. Με σταθερή ροή ρίχτε τα χτυπημένα αβγά στην κατσαρόλα, ενώ παράλληλα κάνετε οχτάρια με ένα πιρούνι ή με κινέζικα ξυλάκια στην επιφάνεια τησ σούπας. Καθώς θα πέφτει το αβγό στο καυτό υγρό θα ψήνεται τελείως και κάνοντας τα οχτάρια θα δημιουργήσετε πολύ όμορφες “κορδέλες” αβγού μέσα στη σούπα. Αλλιώς θα γίνει ομελέτα!
  7. Σερβίρετε αμέσως με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι από πάνω ή με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Το τραγούδι της ημέρας- Goin' Through Feat. Melisses - Όπως εγώ