Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Τρίτη και γελάω- Αγελαδίτσες..


14/6/2016

Πολλές, χαμογελαστές καλημέρες! Ξεκινάμε τη μέρα μας με γυμναστική για να έχουμε εχέργεια όλη τη μέρα




Το απόφθεγμα της ημέρας- Σκέψεις...

"Ο άνθρωπος είναι προϊόν των σκέψεών του. Ο,τι σκέφτεται αυτό γίνεται"


Το φαγητό της ημέρας-Σολομός φρικασέ(πηγή:http://akispetretzikis.com/)


Συστατικά
  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλο, 250 γρ. το καθένα
  • 1 κούπα χόρτα (σπανάκι)
  • 2 μέτρια μαρούλια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φέτες πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι 5 κλωναράκια (μόνο φύλλα)
  • δεντρολίβανο 1 κλωναράκι (μόνο φύλλα, ψιλοκομμένα)
  • χυμό πορτοκάλι από 1 μεγάλο
  • 100 ml ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Eυχαριστούμε πολύ το μέλος μας Elpida Charalampidou για αυτή την τόσο υγιεινή συνταγή!
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.
  • Βράζουμε εκεί μέσα τα χόρτα για λίγο ώστε να “κρατάνε” (3-4 λεπτά στην περίπτωση του σπανακιού). Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε κρατώντας τα στην άκρη.
  • Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα ή σε πήλινη γάστρα τα χόρτα ανακατεμένα με το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, τις φέτες με το πορτοκάλι γύρω-γύρω, το χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε από πάνω τον σολομό, αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά (θυμάρι και δεντρολίβανο).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά ώστε ο σολομός να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Το τραγούδι της ημέρας- Wisin - Tu Libertad ft. Prince Royce