- 2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλο, 250 γρ. το καθένα
- 1 κούπα χόρτα (σπανάκι)
- 2 μέτρια μαρούλια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- φέτες πορτοκάλι
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι 5 κλωναράκια (μόνο φύλλα)
- δεντρολίβανο 1 κλωναράκι (μόνο φύλλα, ψιλοκομμένα)
- χυμό πορτοκάλι από 1 μεγάλο
- 100 ml ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Eυχαριστούμε πολύ το μέλος μας Elpida Charalampidou για αυτή την τόσο υγιεινή συνταγή!
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.
- Βράζουμε εκεί μέσα τα χόρτα για λίγο ώστε να “κρατάνε” (3-4 λεπτά στην περίπτωση του σπανακιού). Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε κρατώντας τα στην άκρη.
- Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα ή σε πήλινη γάστρα τα χόρτα ανακατεμένα με το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό.
- Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, τις φέτες με το πορτοκάλι γύρω-γύρω, το χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε από πάνω τον σολομό, αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά (θυμάρι και δεντρολίβανο).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά ώστε ο σολομός να πάρει ένα ωραίο χρώμα.