Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

20.6.2016

Καλημέρα φίλοι μου!! Υπέροχη μέρα σήμερα!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Άνθρωποι....

"Κάποιοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή σου ως ευλογία και κάποιοι ως μάθημα"


Το φαγητό της ημέρας- Τάρτα ντομάτας με μυρωδικά (γρήγορο φαγητό) (πηγή:www.sintagespareas.gr)


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φύλλο σφολιάτας (η συσκευασία περιέχει συνολικά 2 φύλλα σφολιάτας)
  • 1,5 κ.σ. μουστάρδα απλή (ή πέστο ή πάστα ελιάς)
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κοφτή κ.σ. από ανάμεικτα μυρωδικά Herbs de Provence (δηλ. ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, μαντζουράνα και θρούμπι)
  • λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C.
  2. Απλώνω το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί πάνω σε μία λαδόκολλα.
  3. Ψήνω την σφολιάτα σκέτη, στον προθερμασμένο φούρνο για 15’ στους 200°C μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να πάρει ύψος.
  4. Αφαιρώ την σφολιάτα από τον φούρνο κι αλείφω την μουστάρδα (ή το πέστο ή την πάστα ελιάς ή και τα τρία ξεχωριστά σε τρεις λωρίδες!) με ένα πινέλο πάνω στην ζεστή της επιφάνεια.
  5. Στρώνω τις λεπτοκομμένες ροδέλες ντομάτας σε 1-2 στρώσεις και ρίχνω από πάνω τα μυρωδικά Προβηγκίας.
  6. Τέλος, αλέθω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξαναφουρνίζω την τάρτα στους 190°C για 20’ ακόμα ή μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και να πάρει κι άλλο χρώμα η σφολιάτα.
  7. Αφαιρώ από τον φούρνο την τάρτα, αλατίζω ελαφρά και την σερβίρω μόλις γίνει χλιαρή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αλατίζω την τάρτα μετά το ψήσιμο γιατί η ντομάτα θα αφήσει υγρά πάνω στην σφολιάτα και θα την νοτίσει. Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr.

Το τραγούδι της ημέρας- Sean Paul - Other Side of Love