Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Το βίντεο του μήνα- χρόνια πολλά!! Καλή χρονιά!!


Φιλοζωική Πέμπτη- Microchip





  Άλλη μια Πέμπτη έφτασε και τί καλύτερο από το να ενημερωθούμε για κάτι καινούργιο. Σήμερα θα μιλήσουμε για το microchip!
 Το microchip είναι ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα αναγνώρισης που τοποθετείτε υποδόρια του ζώου. Έχει μέγεθος μικρότερο από κόκκο ρυζιού και είναι ανώδυνο. Η τιμή είναι προσιτή. Τοποθετείτε μια φορά στη ζωή του ζώου και δεν χρειάζεται επανάληψη. Δεν προϋποθέτει αναισθησία και γίνεται με ενέσιμη μορφή. Μπορεί να γίνει σε όλα τα ζώα είτε είναι πτηνά είτε θηλαστικά. Κάθε microchip έχει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό που εμφανίζεται όταν σκαναριστεί από το ειδικό σκάνερ το οποίο υπάρχει στα κτηνιατρεία.
  Η χρησιμότητα του microchip είναι σημαντική. Ουσιαστικά λειτουργεί ως ταυτότητα για το κάθε ζώο. Αφού εμφυτευτεί το microchip καταγράφονται τα στοιχεία του ζώου. Ο σειριακός αριθμός με τα στοιχεία δίνονται στις αρχές, στον ιδιοκτήτη και στο κτηνιατρείο. Ο αριθμός του microchip από τη στιγμή που εμφυτευτεί δεν αλλάζει αλλά σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτήτη μπορεί να γίνει ενημέρωση και να αλλάξουν τα στοιχεία.
   Η αρχική χρησιμότητα είναι η εύρεση του ζώου σε περίπτωση απώλειας. Αν λοιπόν χάσετε το ζωάκι σας και κάποιος το πάει σε κτηνιατρική κλινική τότε με ένα απλό σκανάρισμα φαίνεται ότι είστε ο ιδιοκτήτης, επικοινωνούν μαζί σας και έτσι τελειώνει η αγωνία σας ξαναβρίσκοντας με αυτόν τον τρόπο το ζωάκι. Επιπλέον χρειάζεται σε περίπτωση που ταξιδέψετε σε άλλη χώρα, είναι ανάμεσα στις υποχρεωτικές κινήσεις που θα σας ζητηθούν για να ταξιδέψει το ζωάκι σας. 
  Εκτός από το ότι είναι υποχρεωτικό πλέον, ταυτόχρονα είναι και απαραίτητο. Μην το παραμελείτε, κάντε το με την πρώτη ευκαιρία για να προλάβετε καταστάσεις όπως η απώλεια του αγαπημένου σας κατοικιδίου. 

31.12.2015

Καλημέρα φίλοι μου!! Άλλη μια υπέροχη μέρα ξεκινάει και την απολαμβάνουμε!!




Το απόφθεγμα της ημέρας- Κατανόηση..

"Όσοι κρίνουν ποτέ δε δείχνουν κατανόηση και όσοι δείχνουν κατανόηση ποτέ δεν κρίνουν" Η κατανόηση προλαμβάνει παρεξηγήσεις, κάνει τη συγχώρεση ευκολότερη και τη ζωή μας απελευθερωμένη από αρνητικά συναισθήματα!



Το φαγητό της ημέρας- Βελούδινη σούπα με μανιτάρια και κάστανα(http://www.gastronomos.gr/)




Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη (ή όσο σκόρδο θέλετε)
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (μικρά άσπρα ή πορτομπέλο), ψιλοκομμένα
  • 120 γρ. κάστανα, έτοιμα καθαρισμένα (πωλούνται σε συσκευασίες σε κενό αέρος, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 300 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα (δείτε το βίντεο για το καθάρισμα των καστάνων)
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμός κότας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (σε επιλεγμένα μανάβικα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ σε γλαστράκια ή σε ματσάκια) ή το τρυφερό πράσινο μέρος από 3-4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μερίδες 6-8 (για μικρά μπολ)


Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει, γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις για να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο φίνα υφή.

Καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα και ξαναρίχνουμε εκεί την πολτοποιημένη σούπα. Τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 - 2 λεπτά και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.

Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολάκια ή σε μικρά ποτηράκια ή σφηνάκια (αν ετοιμάζουμε πάρτι), πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Το τραγούδι της ημέρας- Αντώνης Ρέμος - Γίνεται

Όλα γίνονται!! Να έχετε μια υπέροχη μέρα!!