Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Κείμενο της ΤετάρτηςΕίναι και αυτές οι μέρες που δεν έχουμε τί να κάνουμε. Βαριόμαστε αλλά τα οικονομικά μας μπορεί να είναι περιορισμένα, μπορεί να μην έχουμε παρέα... Από την άλλη μπορεί να έχουμε παιδιά πολύ δραστήρια που επίσης για οικονομικούς ή άλλους λόγους δεν βρίσκουμε δραστηριότητες. Πριν μας πάρει από κάτω ας δούμε κάποιες λύσεις!
  Κατ αρχάς θα ήθελα να δώσω έμφαση στις δραστηριότητες των δήμων. Κάθε δήμος στην Ελλάδα είτε δωρεάν είτε με ένα χαμηλό κόστος μπορεί να σας προσφέρει πληθώρα επιλογών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τα συνηθέστερα είναι χορός (παραδοσιακοί, λάτιν, ευρωπαϊκοί), γυμναστική στο δημοτικό γυμναστήριο, εργαστήρι τέχνης, χορωδίες, ορχήστρα, γλυπτική, μαγειρική, ωδεία. Συνήθως αυτές οι δραστηριότητες έχουν τμήματα είτε μια ανήλικους είτε για ενήλικους. Σε κάθε δήμο μπορεί να διαφέρουν οι δραστηριότητες αλλά αν ρωτήσετε σίγουρα κάτι θα βρείτε! Επίσης πολλοί δήμοι έχουν σελίδα στο ίντερνετ από όπου επίσης μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες!
  Ταυτόχρονα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα κάνοντας δραστηριότητες που θα σας χαρίσουν ευεξία και θα σας φτιάξουν την ψυχολογία. Μπορείτε να βάζετε το ξυπνητήρι λίγο πιο νωρίς και να κανονίζετε να πηγαίνετε για περπάτημα.. ειδικά αν μένετε σε περιοχή με ωραία τοπία, θάλασσα, δάση κ.α. ακόμα καλύτερα.. τί πιο ευεργετικό από έναν καθημερινό περίπατο στη φύση. Στον περίπατο μπορείτε να παίρνετε μαζί σας νερό, να ακούτε μουσικούλα και αμέσως η μέρα σας ξεκινάει όμορφα!
  Επίσης μπορείτε να συμμετέχετε σε εθελοντικές δραστηριότητες... υπάρχουν ομάδες που οργανώνουν δωρεά με είδη πρώτης ανάγκης σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη .. έτσι και γεμίζετε τον χρόνο σας και βοηθάτε.
  Εκτός από τα παραπάνω ένα μέσον που μπορεί να σας δώσει πολλές ιδέες είναι τί άλλο.. το διαδίκτυο. Πλέον μέσω ίντερνετ μπορείτε να μάθετε από κάποια ξένη γλώσσα, κηπουρική, να πλέκετε.. τί καλύτερο από το να φτιάξετε το δικό σας κασκόλ, να μαγειρεύετε, να βάφεστε και πολλά ακόμα!
  Ελπίζω οι προτάσεις που σας έκανα να είναι η αρχή για κάτι δημιουργικό στη ζωή σας!! Μέσα από αυτές αναπτύσσουμε τις ικανότητες μας και γνωρίζουμε και κόσμο! Και να μην ξεχνάμε ότι η ζωή είναι ωραία, αξίζει να χαμογελάμε και να βρίσκουμε κάτι θετικό στην κάθε μέρα!
  Θα χαρώ αν έχετε να προτείνετε κάτι για το πώς θα μπορούσαμε να γεμίζουμε το χρόνο μας .
  Και για να μην ξεχνιόμαστε σας αγαπώ γιατί το αξίζετε!
forest bosco4 σχόλια:

 1. πολύ σωστές οι προτάσεις...αρκεί να το πάρει κάθε άνθρωπος απόφαση...το πιο δύσκολο από όλα για μένα είναι η ψυχολογία μας...όταν δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε τίποτα από τα παραπάνω...γιαυτό και ποντάρω περισσότερο σε αυτό...στο να δουλέψουμε με τον εαυτό μας πρώτα και όλα τα υπόλοιπα γίνονται απλά και χωρίς ή με μηδαμινό κόστος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ σωστό αυτό που λες evonita μου! Το να το πάρουμε απόφαση είναι το σημαντικότερο! Πάντως αξίζει τον κόπο!

   Διαγραφή
  2. σίγουρα και ναι!!! και μόνο που ξεφεύγεις από την καθημερινότητα, αρκεί! :)

   Διαγραφή