Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Το κείμενο της Τετάρτης- Αρνητικοί άνθρωποι, ποιοι είναι και πώς μας επηρεάζουν..







 Όλοι έχουμε τα όνειρά μας, τους στόχους μας, την καθημερινότητά μας! Δεν είμαστε όμως μόνοι μας και ούτε θέλουμε να είμαστε. Είμαστε κοινωνικά όντα, έχουμε ανάγκη να συναναστρεφόμαστε με άλλους ανθρώπους, μας επηρεάζει η γνώμη τους. Αν είμαστε τυχεροί οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε είναι θετικοί, αισιόδοξοι, καλοπροαίρετοι και ισορροπημένοι. Τί γίνεται όμως αν είναι αρνητικοί? Κι αυτό θα είναι το θέμα για το κείμενο της Τετάρτης.
  Αρνητικοί είναι οι άνθρωποι που μας αντλούν την ενέργεια. Όταν είμαστε στον ίδιο χώρο μαζί τους η αρνητικότητα τους έχει ως αποτέλεσμα να μας κάνει να αισθανόμαστε ξαφνικά σαν να μας χαλάει η διάθεση. Εκεί που είμαστε κεφάτοι ξαφνικά στρεσαριζόμαστε. Είναι άνθρωποι που μιλάνε συνέχεια άσχημα, κρίνουν συνέχεια, προσπαθούν να φοβερίσουν ή και  να ελέγξουν τους συνευρισκόμενους τους. Επίσης μπορεί να είναι άνθρωποι που κλαίγονται συνέχεια, καταστροφολογούν και βλέπουν τα πάντα με φόβο και μιζέρια. Ταυτόχρονα μπορεί να είναι άνθρωποι που ζηλεύουν, που όταν σε δουν να πετυχαίνεις ενοχλούνται και βγάζουν κακία. 
  Συνήθως η αιτία που φέρονται έτσι είναι ο φόβος ότι δεν τους σέβονται, ο φόβος ότι κακό θα συμβεί και ο φόβος ότι δε θα αγαπηθούν.
  Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτούς τους ανθρώπους είναι να τους αποφεύγεις. Τί γίνεται όμως όταν το να τους αποφύγεις δεν είναι και τόσο εύκολο, είτε επειδή είναι συγγενικό πρόσωπο, γείτονας είτε είναι συνάδελφος σύντροφος, πελάτης... τότε είναι αναγκαίο κακό να συναναστραφείς μαζί τους.
 Σε αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσαμε να τους δούμε με κατανόηση.. να αναλογιστούμε τους λόγους που συμπεριφέρονται αρνητικά και να τους δούμε με κατανόηση. Ένας άλλος τρόπος είναι να τους εξηγήσουμε τί μας ενοχλεί μήπως καταλάβουν την αρνητική συμπεριφορά τους και αλλάξουν, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις απλά χάνεις τα λόγια σου..! Ο καλύτερος τρόπος για μένα είναι να μην συζητάς μαζί τους παρα μόνο τα τυπικά και ένα ακόμα σημαντικότερο να μην απορροφάς την αρνητικότητα τους. Να καταλάβεις ότι όσα λένε αφορούν τους ίδιους κι οχι εσένα και να μην παίρνεις προσωπικά την αρνητικότητα τους.. να βάλεις δηλαδή ένα "διάφανο τείχος" το οποίο δε θα επιτρέπει στα λόγια τους να σε διαπερνούν.
  Η ζωή είναι μικρή φίλοι μου.. αξίζει να είμαστε ευτυχισμένοι! Συγχώρα τους και ζήσε τη ζωή σου χωρίς να κουβαλάς το βάρος της δικής τους αρνητικότητας. 



6 σχόλια:

  1. Εγώ τους λέω "τοξικούς" αυτούς τους ανθρώπους! Και προσπαθώ να τους αποφεύγω, αν γίνεται... διαφορετικά, προσπαθώ να μην τους δίνω σημασία.
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το καλύτερο!! Καλο σου βράδυ φίλη μου!

      Διαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο στα λεγόμενά σου..εμένα ξέρεις τι με ενοχλεί με αυτόν τον τύπο ανθρώπων; ότι εκείνοι (οι αρνητικοί) δεν κάνουν καμία προσπάθεια να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και πρέπει μόνο εμείς οι θετικοί να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην τους τρώμε στη μάπα...ίσα ίσα που επιδιώκουν να ρίχνουν δηλητήριο όταν δεν ασχολείσαι καθόλου μαζί τους!! και ναι, τους φίλους και γνωστούς τους κάνεις εύκολα πέρα...όμως τους συγγενείς; αυτό είναι μεγάλο αγκάθι! φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστα φίλη μου σε καταλαβαίνω απόλυτα! Είναι δύσκολο αλλα αν καταφέρουμε να μη μας επηρεάζουν είναι το καλύτερο!! Φιλακια και καλο βράδυ!!

      Διαγραφή
    2. εννοείται..γι'αυτο και απλά κρατάς τα "τυπικά" και μόνο!

      Διαγραφή
    3. ετσι είναι!! η ηρεμία μας αξίζει παραπάνω! :D

      Διαγραφή