Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Το φαγητό της ημέρας- Πατάτες γιαχνί (http://faghta-giagias.blogspot.com/)

 Πατάτες γιαχνί (http://faghta-giagias.blogspot.com/)




Υλικά

•     1½ κιλό πατάτες χοντροκομμένες
•    3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
•    3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
•    3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
•    1 πιπεριά κέρατο χοντροκομμένη
•    500 γραμ. ώριμες ντομάτες στο μούλτι
•    1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•    2 δαφνόφυλλα
•    ρίγανη
•    ½ κούπα ελαιόλαδο
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια τα σκόρδα, τις πατάτες και την πιπεριά.
Όταν γυαλίσουν, προσθέτουμε τη ντομάτα, το σέλινο, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό, που να σκεπάζει το
φαγητό.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30΄- 40΄ περίπου, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. (Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε).Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη. Το συνοδεύουμε με βαρελίσια φέτα και ελιές.

6 σχόλια:

  1. Το αγαπώ αυτό το φαγητάκι!!
    Και το τραγουδάκι πιο κάτω: Σταθερή αξία! (Το ακούω και εκτός εορταστικής περιόδου! Γκουχ! Γκουχ!)
    ;-)
    Εννοείται πως δεν χρειάζεται να γράψω και πόσο σύμφωνη με βρίσουν οι απόψεις σου σχετικά με το ζωάκι-δώρο?!
    Απλά, αν κάποιος είναι πλήρως συνειδητοποιημένος ως προς την απόκτηση ενός ζώου, ας στραφεί στην υιοθεσία και όχι την αγορά...
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλό μεσημεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές καλημέρες στη Σύρο μας!! Ευχαριστώ πολυυυ! Σίγουρα η υιοθεσία κι οχι αγορα είναι το καλύτερο!! σμουτσ!

      Διαγραφή
  2. πατάτα να'ναι κι ότι να'ναι!!!! αγαπώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχ ναι είναι τέλειες οι πατατες οπως κι αν φτιάχνονται!

      Διαγραφή