Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Το φαγητό της ημέρας- ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ!!!(http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr/)

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ!!!(http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr/)




ΥΛΙΚΑ
2.500 κιλα αγριογουρουνο κομμενο σε μεριδες
2 κρεμμυδια λιωμενα στο μουλτι
4 σκ.σκορδο ψιλοκομμενες
10 κοκους μπαχαρι
3 φυλλα δαφνης
6 καρφακια γαρυφαλλο
Αλατι
Πιπερι
1 κρασοποτηρο ελαιολαδο
3/4 κρασοποτηρου ουισκι
3 νεροποτηρα ζεστο νερο
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΣΑΛΤΣΑΣ
1/3 κρασοποτηρου πετιμεζι
Τον χυμο απο 2 μετρια πορτοκαλια
Τον χυμο απο 1 λεμονι
3 κ.γλυκου κορν φλαουρ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
1/2 φλ.τσαγιου ξυδι
9 ακτινιδια κομμενα σε φετες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενουμε πολυ καλα το κρεας,και το τοποθετουμε σε ταπερ που να κλεινει.
Ριχνουμε το ξυδι,και τα καθαρισμενα και κομμενα ακτινιδια και ανακατευουμε καλα.Κλεινουμε με το καπακι και το αφηνουμε στο ψυγειο ολο το βραδυ,η'μια ημερα ολοκληρη οπως εκανα εγω.

Την αλλη μερα αφαιρουμε τα ακτινιδια και τοποθετουμε το κρεας επανω σε απορροφητικο χαρτι,να στεγνωσει εντελως.Βαζουμε σε φαρδια κατσαρολα το ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε το κρεας
να σωταριστει πολυ πολυ καλα να πιασει μια κρουστα σε σκουρο χρωμα..εδω πρεπει να οπλιστουμε με υπομονη για να εχουμε το αποτελεσμα που θελουμε.
Κατοπιν ριχνουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι.
Σβηνουμε με το ουισκι,περιμενουμε να εξατμιστει το αλκοολ,ριχνουμε τα μυρωδικα μας,προσθετουμε το ζεστο νερο.Κλεινουμε με το καπακι την κατσαρολα και το αφηνουμε σε μετρια φωτια να σιγοβρασει για 2 περιπου ωρες.5 λεπτα πριν το τελος του βρασμου ριχνουμε το αλατι Βαζουμε σε σεικερ τα υλικα για το δεσιμο της σαλτσας,τα χτυπαμε και τα ριχνουμε στο φαγητο.Κουναμε κυκλικα την κατσαρολα να παει παντου,το αφηνουμε να παρει κανα 2-3 βρασεις και σβηνουμε το ματι.Το συνοδευουμε με πουρε,ρυζι η'με πατατουλες φουρνου.Εγω εψησα μινι πατατουλες με χυμο απο πορτοκαλι,λεμονι,μουσταρδα,σκορδακι αλατι,πιπερι και ελαιολαδο και συνοδεψαν τελεια το κρεας μας.Ενα φαγητο σκετο λουκουμι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου