Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Το φαγητό της ημέρας- Αρακάς λαδερός (http://www.argiro.gr/)

Αρακάς λαδερός (http://www.argiro.gr/)



Υλικά συνταγής



  • 500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
  •  2 καρότα κομμένα σε φέτες
  •  2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  •  1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  •  4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  •  1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 1 ματσάκι άνηθο 
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.

2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

3. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. 

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

2 σχόλια:

  1. Για να καταλάβεις πόσο πολύ αγαπώ τον αρακά, θα σου πω πως ήταν το πρώτο φαγητό που έμαθα να μαγειρεύω! (Πρέπει να ήμουν γύρω στα 10!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πολυ νόστιμος και θρεπτικός!! Είμαι σίγουρη οτι θα τον φτιαχνεις υπεροχο!! σμουτσ!

      Διαγραφή