Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Το φαγητό της ημέρας-Ρεβυθοκεφτέδες (http://www.e-syntages.gr/)


Ρεβυθοκεφτέδες (http://www.e-syntages.gr/)






Υλικά
  • 1 και 1/2 φλυτζ. τσαγιού ρεβύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • λίγο μαϊντανό και λίγο δυόσμο (ψιλοκομμένα)
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
  1. Βάζετε από το βράδυ τα ρεβύθια στο νερό και την επόμενη τα βράζετε, χωρίς όμως να λειώσουν.
  2. Τα σουρώνετε, αφαιρείτε τα φλούδια και τα περνάτε από το μύλο.
  3. Τ' ανακατεύεται με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλεύρι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  4. Με ένα κουτάλι, παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
  5. Μόλις ροδίσουν, τους βγάζετε και τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.


4 σχόλια:

  1. δεν εχω φαει ποτε και δε με τραβαει αλλα αμα τυχει θα δοκιμασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι σούπερ!!! τους λατρεύω, όπως και την φάβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή