Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Το φαγητό της ημέρας- Φασολάκια λαδερά(http://www.gastronomos.gr/)

Κρύο καιρός για φασολάκια.. μιαμι!!(http://www.gastronomos.gr/)




Υλικά
1 κιλό φασολάκια, κατεψυγμένα (πλατιά ή στρογγυλά)
3 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα (στα καταστήματα Carrefour, Carrefour Mαρινόπουλος και Carrefour Express, βρίσκουμε καθημερινά, ολόφρεσκα μυρωδικά σε ματσάκια ή σε γλαστράκια)
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φασολάκια για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ξεπαγώσουν και να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τις πατάτες, τις φρέσκιες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με 300 ml νερό. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι το φαγητό να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα φασολάκια και οι πατάτες. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα. 
Συνοδεύουμε με φέτα της αρεσκεία μας και ζεστό χωριάτικο ψωμί.




2 σχόλια: