Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

Το φαγητό της ημέρας- Κοτόπιτα με τυρί, μπέικον, μανιτάρια και κρέμα μπεσαμέλ(http://www.yiannislucacos.gr/)

 Κοτόπιτα με τυρί, μπέικον, μανιτάρια και κρέμα μπεσαμέλ(http://www.yiannislucacos.gr/)




ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα

2 φύλλα σφολιάτας (ή σπιτικό φύλλο)

Για τη Γέμιση

2 στήθη κοτόπουλο
1/4 τριμμένο τυρί καπνιστό
1/4 τριμμένα κίτρινα τυριά που λιώνουν
Μισό κουτάκι τυρί κρέμα
Μπέϊκον
Μανιτάρια
Χρωματιστές πιπεριές
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο σκόρδο (τριμμένο η φρέσκο)
Λίγο κρασί (για το σωτάρισμο του κοτόπουλου)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για τη μπεσαμέλ (την οποία και ενσωματώνουμε στη γέμιση)

Βούτυρο
Αλεύρι
Γάλα
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτα
Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, μέχρι να βράσει το κοτόπουλο, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

Όταν τα στήθη μαγειρευτούν, τα στραγγίζουμε απο το νερό, και αφού κρυώσουν λίγο, τα "μαδάμε" σε σχετικά μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Αλατωπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο σκόρδο, τα μανιτάρια και το μπέικον. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην κολλήσουν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες χρωματιστές πιπεριές και σβήνουμε με λίγο κρασί.

Αφού εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, το τυρί κρέμα και τα ψιλοκομμένα τυριά. (σημείωση: η μπεσαμέλ πρέπει να είναι σε ποσότητα τέτοια, ώστε στο σύνολό της η γέμισή μας να είναι οριακά ρευστή). Αφήνουμε Σ' ένα ταψί, έχουμε απλώσει το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε επάνω τη γέμισή μας.
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.


2 σχόλια:

  1. Yπέροχο φαγητό! Μπράβο σε αυτό το υπέροχο blog που μας προτείνει υπέροχες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολύ!! Χαίρομαι που σου αρέσουν!! ΠΟλλα φιλια!!!!!!!!!

      Διαγραφή