Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Φιλοζωική Πέμπτη- Microchip

  Άλλη μια Πέμπτη έφτασε και τί καλύτερο από το να ενημερωθούμε για κάτι καινούργιο. Σήμερα θα μιλήσουμε για το microchip!
 Το microchip είναι ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα αναγνώρισης που τοποθετείτε υποδόρια του ζώου. Έχει μέγεθος μικρότερο από κόκκο ρυζιού και είναι ανώδυνο. Η τιμή είναι προσιτή. Τοποθετείτε μια φορά στη ζωή του ζώου και δεν χρειάζεται επανάληψη. Δεν προϋποθέτει αναισθησία και γίνεται με ενέσιμη μορφή. Μπορεί να γίνει σε όλα τα ζώα είτε είναι πτηνά είτε θηλαστικά. Κάθε microchip έχει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό που εμφανίζεται όταν σκαναριστεί από το ειδικό σκάνερ το οποίο υπάρχει στα κτηνιατρεία.
  Η χρησιμότητα του microchip είναι σημαντική. Ουσιαστικά λειτουργεί ως ταυτότητα για το κάθε ζώο. Αφού εμφυτευτεί το microchip καταγράφονται τα στοιχεία του ζώου. Ο σειριακός αριθμός με τα στοιχεία δίνονται στις αρχές, στον ιδιοκτήτη και στο κτηνιατρείο. Ο αριθμός του microchip από τη στιγμή που εμφυτευτεί δεν αλλάζει αλλά σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτήτη μπορεί να γίνει ενημέρωση και να αλλάξουν τα στοιχεία.
   Η αρχική χρησιμότητα είναι η εύρεση του ζώου σε περίπτωση απώλειας. Αν λοιπόν χάσετε το ζωάκι σας και κάποιος το πάει σε κτηνιατρική κλινική τότε με ένα απλό σκανάρισμα φαίνεται ότι είστε ο ιδιοκτήτης, επικοινωνούν μαζί σας και έτσι τελειώνει η αγωνία σας ξαναβρίσκοντας με αυτόν τον τρόπο το ζωάκι. Επιπλέον χρειάζεται σε περίπτωση που ταξιδέψετε σε άλλη χώρα, είναι ανάμεσα στις υποχρεωτικές κινήσεις που θα σας ζητηθούν για να ταξιδέψει το ζωάκι σας. 
  Εκτός από το ότι είναι υποχρεωτικό πλέον, ταυτόχρονα είναι και απαραίτητο. Μην το παραμελείτε, κάντε το με την πρώτη ευκαιρία για να προλάβετε καταστάσεις όπως η απώλεια του αγαπημένου σας κατοικιδίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου