Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Φιλοζωική Πέμπτη- Κατοικίδιο πτηνό!



Το να πάρουμε ένα πτηνό ως κατοικίδιο μπορεί να μας φαίνεται απλή υπόθεση αλλά θέλει κάποια ενημέρωση πρώτα.
 Για εξειδικευμένες πληροφορίες πάντα ενημερωνόμαστε από κτηνίατρο!
 Οι παπαγάλοι όπως και άλλα πτηνά που μπορεί να πάρουμε για κατοικίδια έχουν συγκεκριμένες ανάγκες. Μαθαίνοντας αυτές τις ανάγκες τους προσφέρετε καλύτερη ζωή. 
 Κατ αρχάς πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα πτηνά δεν είναι διακοσμητικά, αντίθετα είναι έξυπνα, κοινωνικά και απαιτητικά. 
 Η φροντίδα τους διαφέρει από τη φροντίδα άλλων κατοικίδιων. Μια πρώτη συμβουλή είναι να τα αφήνεις να πετάνε. Το ιδανικό είναι να τους φτιάξεις ένα πτηνοδωμάτιο. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό άφηνε τα ελεύθερα, με επιτήρηση σε κάποιο δωμάτιο με την προϋπόθεση να είσαι παρόν και να έχεις κλειστά παράθυρα και πόρτες. Τα πτηνά έχουν την τάση να μασάνε τα πάντα, καλώδια, τοίχους, έπιπλα, κεριά.. πρέπει να τα επιτηρείς γιατί αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία τους. 
 Μια άλλη παρότρυνση είναι να μην τους κουρέψεις τα φτερά. Ολόκληρη η φυσιολογία των πτηνών είναι φτιαγμένη για να πετάνε. Αν τους κουρέψεις τα φτερά τους στερείς το συναίσθημα της ασφάλειας και το να νιώθουν φυσιολογικά. 
 Επίσης θα πρέπει να το πηγαίνεις στον κτηνίατρο μια φορά το χρόνο. Δεν γνωρίζουν όλοι οι κτηνίατροι πολύ καλά τα πτηνά γι αυτό ψάξε να βρείς κάποιον που να είναι πιο ειδήμων. 
  Κάτι άλλο που καλό θα ήταν να κάνεις είναι να πάρεις πάνω από ένα, θα κάνουν παρέα και θα τους κάνει καλό. 
 Σχετικά με τη διατροφή τους εκτός από τα σπόρια του εμπορίου τρώνε και φρούτα και λαχανικά. 
 Τέλος πάρε ένα όσο το δυνατόν μεγάλο κλουβί που να χωράει εκτός από τα βασικά νερό, φαΐ, ασβέστη, καλό θα είναι να του βάζεις καθρέφτη, παιγνίδια και άλλα που θα τα προμηθευτείς από pet shop. 
 Ελπίζω να σε κατατόπισα αρκετά. Σε ο,τι έγραψα πήρα πληροφορίες απο τη σελίδα http://www.humanesociety.org/

bosco/forest/xristina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου