Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Τραχανάς σούπα, με γάλα, φέτα και τριμμένο ψωμί(http://faghta-giagias.blogspot.com/)





Υλικά

•    1 φλυτζ. τσαγιού τραχανά
•    3 φλυτζ. τσαγιού νερό
•    1 φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
•    ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    ⅔ φλυτζ. τσαγιού φέτα τρίμμα
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
•    4 - 5 φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ή φυτίνη και το τηγανίζουμε ανακατεύοντάς το, με ξύλινη κουτάλα.
  • Όταν το ψωμί πάρει χρώμα, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το λάδι, το υπόλοιπο βούτυρο, το πιπέρι και όταν αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε τον τραχανά, κι ανακατεύουμε.
  • Όταν αρχίσει πάλι να βράζει, ρίχνουμε τη φέτα κι ανακατεύουμε.
  • Δοκιμάζουμε, κι αν χρειαστεί αλάτι προσθέτουμε.
  • Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, για 10' περίπου, μέχρι να βράσει και να χυλώσει ο τραχανάς.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε τον τραχανά μας σκέτο με λίγο πιπέρι, ή με το τηγανισμένο ψωμί, αφού τον ανακατέψουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου