Υλικά συνταγής
- 5 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ή ντοματάκια Σαντορίνης
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς)
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 φλ. κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
- 4-5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφού πλύνουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
- Τις βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, και τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι για να μαραθούν απ’ την ντομάτα.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο, επίσης το τυρί, το αυγό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε.
- Λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυμό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά τηγανίζουμε να ροδίσουν, περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά.
- Αφήνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Mερίδες: 30
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου