Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Πίτα κηπουρού λαχανικών(http://www.kitchenstori.es/)



ΥΛΙΚΑ
  • 70mlελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κολοκυθάκια μέτρια
  • 1 καρότο
  • 3 μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές
  • 1 τομάτα
  • 100gr γλυκό τραχανά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. κουρκουμά (προαιρετικά)
  • 1 πακέτο (2 φύλλα) ζύμης κουρού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  •  Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και το καρότο. Κόβουμε εγκάρσια την ντομάτα, βγάζουμε τα σπόρια και την κόβουμε σε κυβάκια. 
  •  Τα υπόλοιπα λαχανικά τα κόβουμε σε κυβάκια όχι πολύ ψιλοκομμένα. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι το λάδι και το κρεμμύδι να γυαλίσει για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τη μελιτζάνα που τη βάζουμε προς το τέλος. 
  •  Μαγειρεύουμε για λίγο τα λαχανικά για να απορροφηθούν τα υγρά τους. Να μην παραβράζουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον τραχανά ανακατεύοντας προσεκτικά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 
  •  Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης. Βάζουμε τη γέμιση και με ένα πιρούνι τη στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
  •  Χαράζουμε ελαφρά σε τετράγωνα σχήματα και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω- κάτω για καμιά ώρα περίπου.

Τη ζύμη κουρού τη χειριζόμαστε πολύ προσεκτικά. Όταν λίγο ζεσταθεί μαλακώνει και γίνεται δύσκολή στη χρήση της. Γι αυτό τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. 

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα μάτια μου!
    Με λαχανικά η πίτα φαίνεται υπέροχη!
    Φιλιά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρεσει.. τωρα την φτιάχνω και σπίτι.. μιαμι!!

      Διαγραφή