Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Κρητικοί Χοχλιοί μπουμπουριστοί(http://www.kritikidiatrofi.gr/)



Υλικά

-1/2 κιλό χοχλιούς χοντρούς
-1 ποτήρι ελαιόλαδο
-1/2 ποτήρι ξύδι
-1 κουταλιά δενδρολίβανο
-αλάτι

Προετοιμασία
  • Βάζουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους. 
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για δέκα λεπτά. 
  • Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά. 
  • Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό και τους ξαναβράζουμε για 1/2 ώρα με λίγο αλάτι.
  • Βάζουμε το λάδι σ’ ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τους ρίχνουμε μέσα αφού τους σουρώσουμε.
  • Ρίχνουμε το ξύδι και το δεντρολίβανο με λίγο αλάτι και σε σιγανή φωτιά τους αφήνουμε να ψηθούν.
  • Σταδιακά τους ανακατεύουμε.
  • Οι χοχλιοί είναι έτοιμοι να σερβιριστούν σε βαθιά πιατέλα με όλη τους την σάλτσα.

2 σχόλια:

  1. το αγαπημένο μου πιάτο!!! μαζί με πατάτες τηγανιτές φυσικά!!! μιαμ μιαμ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή