Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Ελαφρύ ριζότο με λαχανικά(http://www.tlife.gr/)







Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι ειδικό  για ριζότο
  • 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • 3 κ.σ αρακά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό


Τρόπος μαγειρέματος

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι
  • Αφού γίνει διάφανο, πρόσθεσε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να φύγουν τα υγρά το
  • Ρίξε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα λαχανικά και συνέχισε το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά να μαλακώσουν
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε τον ζωμό χλιαρό λίγο, λίγο
  • Ρίξε 1 φλιτζάνι από το ζωμό και ανακάτευε να απορροφηθεί από το ρύζι. Συνέχισε με το επόμενο φλιτζάνι μέχρι να τελειώσει ο ζωμός
  • Σβήσε τη κατσαρόλα και άφησε το ριζότο να τραβήξει λίγο τα υγρά του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου