Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Φαγητό της ημέρας- Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μέλι(www.sintayes.gr/)




Υλικά συνταγής
  • Πατάτες για να γεμίσετε το ταψί του φούρνου
  • Χυμό 4 πορτοκαλιών
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αρκετή ποσότητα αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Προαιρετικά ζωμό κότας για περισσότερη γεύση



Εκτέλεση συνταγής
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες [κυδωνάτες ή κυβάκια], τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε φριτέζα σε πολύ καυτό λάδι, σε μεγάλη θερμοκρασία, για λίγα λεπτά έως ότου πάρουν χρώμα και κρούστα εξωτερικά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις πατάτες σε δόσεις τηγανίσματος. Τις βγάζουμε από τη φρυτέζα και τις τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου επάνω-κάτω.
  • Βάζουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει ερμητικά [π.χ. απο μαρμελάδα] όλα τα πιο πάνω υλικά,-το χυμό από τα 2 πορτοκάλια μόνο- και ανακινούμε έντονα το βαζάκι σαν σέικερ για αρκετή ώρα ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός και να λιώσει καλά το μέλι.
  • Μετά περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες που ήδη έχουμε τοποθετήσει στο ταψί, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού [καθόλου νερό].
  • Τοποθετούμε το φαγητό στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. 

Μπορείτε να αυξήσετε τη ποσότητα του σκόρδου ή της μουστάρδας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου