Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Μαριδάκι ψητό(http://syntageskardias.blogspot.com.cy/)




Πάμε να δούμε τι κάνουμε: 

  • Καθαρίζουμε τα μαριδάκια από τα κεφάλια τους και τα εντόσθια, τα πλένουμε καλά τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε. 
  • Τα περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε την περιττή ποσότητα του αλευριού. 
  • Μέχρι στιγμής δηλαδή κάνουμε ότι και όταν θα τα τηγανίζαμε. 
  • Παίρνουμε ένα ταψάκι, το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος, και τοποθετούμε στην σειρά τα ψάρια χωρίς να τα στριμώχνουμε, να έχουν λίγο αέρα μεταξύ τους για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. 
  • Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς. 
  • Σε 20 λεπτά είναι έτοιμα ή μέχρι να ροδίσουν καλά. 
  • Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε γιατί ήδη είναι ψημένα από την κάτω πλευρά. 
  • Τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή με οτιδήποτε χορταρικό ή γιατί όχι με τις περίφημες πατάτες της Έλενας που θα βρείτε εδώ !!! 
  • Η μέθοδος αυτή δεν αφήνει να φύγουν οι γεύσεις και τα αρώματα των ψαριών και αναδύονται όλα την ώρα που τα απολαμβάνουμε !!!! 
  • Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν πολύ !!
  • Και φυσικά με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε και άλλα ψάρια που μέχρι τώρα τηγανίζαμε (γαύρο, σαρδέλα, μπαρμπούνια κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου