Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας-Χαλουμόπιτα με δυόσμο(http://www.argiro.gr/)



Υλικά συνταγής
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο 
  • 5 αυγά 
  • 1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα 
  • 2 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος 
  • 3 ποτήρια νερού χαλούμι τριμμένο 
  • 1 κουταλάκι γλυκού Μπέικιν Πάουντερ 
  • 3 ποτήρια νερού Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις


Εκτέλεση
Σε λεκανίτσα χτυπάμε τ' αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το καλαμποκέλαιο, συνεχίζουμε το χτύπημα με σύρμα, προσθέτουμε το δυόσμο και το χαλούμι. 
Τελειώνουμε το ανακάτεμα της χαλουμόπιτας με το χέρι, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο με μπέικιν. Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 34 ή 36 και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄ με 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει η χαλουμόπιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου