Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Σπανακόρυζο(http://www.argiro.gr/)


Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο 
  • 1 φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους 
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο 
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 
  • 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα 
  • 1 ματσάκι άνηθο 
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι 
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.

2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.

3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου