Υλικά:
- 250 γρ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προήγουμενο βράδυ (τουλάχιστον για 12 ώρες) σε ένα μπολ με νερό που να τα σκεπάζει.
- Πετάμε το νερό στο οποίο μούλιασαν τα ρεβύθια, τα πλένουμε καλά χωρίς να τα τρίψουμε με σόδα και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με 6-7 κούπες νερό.
- Μόλις βράσει το νερό, τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά να βγάλουν τους αφρούς τους και τότε τα ξαφρίζουμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να βράσει για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά προς μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για να μαλακώσουν και να χυλώσουν ωραία. Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον ζεστό νερό από το βραστήρα.
- 10-15 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, μαύρες ελιές και τυρί φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου