Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Λεμονάτη ρεβιθόσουπα(http://www.delightfularea.com/)



Υλικά:
  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προήγουμενο βράδυ (τουλάχιστον για 12 ώρες) σε ένα μπολ με νερό που να τα σκεπάζει.
  • Πετάμε το νερό στο οποίο μούλιασαν τα ρεβύθια, τα πλένουμε καλά χωρίς να τα τρίψουμε με σόδα και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με 6-7 κούπες νερό. 
  • Μόλις βράσει το νερό, τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά να βγάλουν τους αφρούς τους και τότε τα ξαφρίζουμε.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να βράσει για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά προς μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για να μαλακώσουν και να χυλώσουν ωραία. Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον ζεστό νερό από το βραστήρα. 
  • 10-15 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, μαύρες ελιές και τυρί φέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου