Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Παραδοσιακοί Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου(http://www.funkycook.gr/)



Υλικά
  • 250 ρεβύθια
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μικρό ματσάκι δύοσμο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα



Οδηγίες
  • Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για 6-8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσει την σόδα.
  • Βράζουμε την πατάτα να μαλακώσει.
  • Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα χοντροκόβουμε στο multi ή σε μύλο λαχανικών.
  • Πολτοποιούμε την πατάτα, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
  • Ρίχνουμε τα υλικά στα ρεβύθια, προσθέτουμε την μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα.
  • Πλάθουμε μέτριους στρογγυλούς κεφτέδες και τους πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προτιμήστε να τηγανίσετε σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα.
  • Τηγανίζουμε τους κεφτεδες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο καστανό χρώμα.
  • Σερβίρονται ζεστοί και μπορείτε να τους συνοδεύσετε με μια κρύα σάλτσα από γιαούρτι, ελαιόλαδο, ξύδι και ανθό κάππαρης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου