Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Γιαουρτλού με κιμά(πηγή:http://www.mamapeinao.gr/)


Υλικά
  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πίτες για σουβλάκι
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • μαϊντανός
  • 2 συσκευασίες ΚΡΙ ΚΡΙ Στραγγιστό



Εκτέλεση
Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του, για 15 λεπτά. Τον αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου πυκνώσει, για περίπου 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε τις πίτες σε τηγάνι, ίσα να πάρουν χρώμα, για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τις πίτες σε πιάτα, προσθέτουμε από πάνω κιμά, σάλτσα και γαρνίρουμε με όσο ΚΡΙ ΚΡΙ Στραγγιστό επιθυμούμε. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).


4 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ιδέα το γιαουρτλού με κιμά και πανεύκολο φαγητάκι!
    Δεν το είχα ξανασυναντήσει!
    Ευχαριστούμε κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που σου άρεσε Μαράκι!! φιλακια!

      Διαγραφή