Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Σοκολατόπιτα από τον Σ. Παρλιάρο(www.sintagespareas.gr)


Τι χρειαζόμαστε:
  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 110γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. κακάο
  • 4 αυγά
  • 110 γρ. βούτυρο


Πώς το κάνουμε:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και το βούτυρο.
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και το βούτυρο στα αυγά και τα χτυπούμε λίγο με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθεί το μίγμα.
Κοσκινίζουμε το κακάο και το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε μεχρί να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ψήνουμε σε βουτυρομένη και αλευρομένη φόρμα 20εκ. στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σοκολατόπιτα μας πρέπει να έχει μαλακό εσωτερικό.. Μην φοβηθείτε λοιπόν πως είναι άψητη..

4 σχόλια: