Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Αθερίνα(πηγη:www.sintagespareas.gr)



Τι χρειαζόμαστε:

  • 500γρ αθερίνα
  • λίγο αλεύρι για αλεύρωμα
  • αλάτι
  • μισό λεμόνι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα (ή ότι χρησιμοποιούμε)
  • ρίγανη και θυμάρι για πασπάλισμα


Εκτέλεση:
1) Πλένουμε την αθερίνα.
2) Την αλατίζουμε.
3) Την πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά
4) και αλευρώνουμε.
5) Την ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο να τηγανιστεί.
6) Μόλις ροδίσει την βγάζουμε και τη βάζουμε σε ένα πιάτο.
7) Ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι από πάνω και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φοβερό αβαντάζ αυτού του ψαριού πέρα του ότι τα 100γρ έχουν σχεδον την ημερίσια συνιστώμενη δόση σε ασβέστιο και έχει και πάρα πολύ φώσφορο, δεν χρειάζεται καθάρισμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου