Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Καρμπονάρα φοιτητική(πηγή: www.sintagespareas.gr/)



Τι χρειαζόμαστε:
  • Ένα πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • Ένα κουτί γάλα εβαπορέ (κατά προτίμηση light)
  • Ελάχιστο βούτυρο
  • 250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. κορν φλάουρ
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο


Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε τα μακαρόνια (al dente εννοείται), τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό.
Σ' ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον
Μόλις μαραθεί το μπέικον, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα για να μη μας κολλήσει το γάλα.
Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά μέχρι ν' αρχίσει λίγο να πήζει.
Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε κεφαλοτύρι τριμμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου