Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Κουνουπίδι γιαχνί(http://www.argiro.gr/)


Υλικά συνταγής
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο 
  • 1½ κιλό κουνουπίδι 
  • 2 κρεμμύδια ξερά, 
  • μέτρια, ψιλοκομμένα 
  • 1 καρότο τριμμένο 
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους 
  • 400 γραμμ. ντοματάκια 
  • 1 φύλλο δάφνη 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 1 πρέζα ζάχαρη


Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξίδι για 10΄. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
2. Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄). Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε την κατσαρόλα.
3. Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα. Το φαγητό τρώγεται σκέτο σαν ελαφρύ γεύμα με φέτα και τραγανό ψωμί ή σερβίρεται πολύ ωραία με ρύζι.

Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου