Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Πιλάφι με κοτόπουλο και καρότα(πηγή: http://www.argiro.gr/)


Υλικά συνταγής
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κοµµένο σε μπουκιές 
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο 
  • 2 φλ. τσαγιού µακρύκοκκο ρύζι για πιλάφι 
  • 5 καρότα κοµµένα σε λεπτές φέτες 
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκοµµένα µανιτάρια 
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκοµµένη 
  • 5 φλ. τσαγιού ζωμός κότας ή νερό 
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκοµµένος 
  • αλάτι 
  • πιπέρι


Εκτέλεση

Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε το κοτόπουλο 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε 4΄-5΄, να μαραθούν ελαφρώς. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουµε και μισοσκεπάζουµε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 20΄. Στο τέλος πασπαλίζουμε το φαγητό µε τον ψιλοκοµµένο μαϊντανό.

Mερίδες: 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου