Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου με πατάτες τηγανητές φούρνου και πουρέ αρακά(http://www.lovecooking.gr/)






ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. χοντροτριμμένη φρυγανιά
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (ανάλατου)
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 280 γρ. αρακά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση - Directions
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε λεπτές, σαν να πρόκειται να μπουν στο τηγάνι.
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Απλώνουμε τις πατάτες σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αν τις θέλουμε τραγανές, στο τέλος τις βάζουμε για λίγη ώρα στο γκριλ.
Για το μπακαλιάρο:
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το  μπακαλιάρο και τον τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Έπειτα, τον βουτάμε στο αβγό και αμέσως μετά στη φρυγανιά, την οποία έχουμε στρώσει σ' ένα πλατύ πιάτο.
20' πριν γίνουν οι πατάτες μας, βάζουμε στο ταψί και τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά, έπειτα τα γυρνάμε και από την άλλη.
Λίγο πριν βγάλουμε το ψάρι και τις πατάτες από το φούρνο, βράζουμε τον αρακά για 5' σε αλατισμένο νερό και μ' ένα πιρούνι, αφού τον σουρώσουμε, τον κάνουμε πουρέ.
Του προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τις πατάτες κι από ένα φιλέτο τραγανού μπακαλιάρου.
1 κιλό πατάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. χοντροτριμμένη φρυγανιά
4 φιλέτα μπακαλιάρου (ανάλατου)
2 κ.σ. αλεύρι
2 αβγά χτυπημένα
280 γρ. αρακά
2 κ.σ. βούτυρο
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
Μερίδες: 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου