Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Το φαγητό της ημέρας: Ταραμοσαλάτα με αμύγδαλο(πηγή:http://www.radicio.com/)


Υλικά
  • 2 κούπες αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα καλά
  • 1/3 κούπας ταραμά
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • Σόδα (ανθρακούχο νερό, 1/3 – 1/2 κούπας)
  • Πιπέρι άσπρο


Εκτέλεση
Στο μπλέντερ ή σε γουδί, χτυπάτε τα αμύγδαλα με το σκόρδο. Προσθέτετε τον ταραμά και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε εναλλάξ το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγη – λίγη τη σόδα, μέχρι να πάρετε την υφή που θέλετε. Τέλος προσθέτετε το πιπέρι.
Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα δροσερή με ελίτσες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου