Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Σουπιές μαγειρευτές με χόρτα, λεμόνι και κάππαρη(πηγή: http://www.yiannislucacos.gr/)




ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα χόρτα
    • 200 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα
    • 200 γρ. σταμναγκάθι, καθαρισμένο
    • αλάτι
  • Για τις σουπιές
    • 50γρ. ελαιόλαδο
    • 600 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρό καρέ
    • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε πλάγιες φέτες
    • 40 γρ. φινόκιο, σε μέτριο καρέ
    • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 40 γρ. ούζο
    • 600 γρ. ζωμό ψαριού
    • 100 γρ. σπανάκι, σε μεγάλα κομμάτια
    • 30 γρ. χυμό λεμόνι
    • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
    • 10 γρ. κάππαρη
    • μάραθο, ψιλοκομμένο
    • χόρτα, βρασμένα
    • αλάτι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για τα χόρτα
    Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά. Αλατίζουμε καλά και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Βράζουμε τα χόρτα χωριστά, μέχρι να μαλακώσουν στο βαθμό που θέλουμε. Αφαιρούμε από το νερό και κρυώνουμε σε νερό με πάγο. Τα βγάζουμε από το νερό και τα στύβουμε καλά.
    Για τις σουπιές
    Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
    Σοτάρουμε τη σουπιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι το ξερό και το φρέσκο, το φινόκιο και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το ζωμό του ψαριού και τις σουπιές. Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε με καπάκι,  μέχρι να γίνουν οι σουπιές και να δέσει ο ζωμός.
    Βάζουμε  στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου