Συστατικά
- 1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο
- 1 κιλό μανιτάρια
- 2-3 κρεμμύδια
- 4 σκ. σκόρδο
- 1 μάτσο δυόσμο φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 συσκευασία κόκκινη σάλτσα με ελιές (400γρ.)
- ελαιόλαδο
- σουσάμι προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και το ίδιο κάνουμε και για τα μανιτάρια και τα σκόρδα.
- Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά. Αφού κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
- Τότε ρίχνουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να μυρίσουν.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια για 2 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι (μισή κουταλιά του γλυκού) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τα μανιτάρια.
- Αυτό μπορεί να πάρει και δέκα λεπτά ίσως και περισσότερο ανάλογα κιόλας πόσο πλατιά είναι η κατσαρόλα.
- Όταν φύγουν όλα τα υγρά ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα την σάλτσα, ανακατεύοντας καλά, λίγο πιπέρι και αρκετό ψιλοκομμένο δυόσμο.
- Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ για να κρυώσει λίγο ενώ ετοιμάζουμε τα φύλλα της πίτας μας.
- Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι και στρώνουμε 2 φύλλα. Στην πίτα αυτή βάζουμε γέμιση ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα φύλλα μιας και είναι η γέμισή μας λίγο υγρή και θέλουμε να σφίξει και να μην βάλουμε φρυγανιά.
- Οπότε σε κάθε φύλλο που βάζουμε από εκεί και πέρα ρίχνουμε και λίγη γέμιση.
- Στο τέλος βάζουμε ένα καλό φύλλο από πάνω και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο σουσάμι πάνω πάνω για ομορφιά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο βέβαια για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα μας και να ψηθεί καλά και από κάτω.
- Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Tip
Λαδώνουμε καλά-καλά τα φύλλα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου