Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Μανιταρόπιτα(πηγή:http://akispetretzikis.com/)




Συστατικά
  • 1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο
  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 μάτσο δυόσμο φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 συσκευασία κόκκινη σάλτσα με ελιές (400γρ.)
  • ελαιόλαδο
  • σουσάμι προαιρετικά


Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και το ίδιο κάνουμε και για τα μανιτάρια και τα σκόρδα. 

  • Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά. Αφού κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Τότε ρίχνουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να μυρίσουν.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια για 2 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι (μισή κουταλιά του γλυκού) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τα μανιτάρια.
  • Αυτό μπορεί να πάρει και δέκα λεπτά ίσως και περισσότερο ανάλογα κιόλας πόσο πλατιά είναι η κατσαρόλα.

  • Όταν φύγουν όλα τα υγρά ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα την σάλτσα, ανακατεύοντας καλά, λίγο πιπέρι και αρκετό ψιλοκομμένο δυόσμο.
  • Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ για να κρυώσει λίγο ενώ ετοιμάζουμε τα φύλλα της πίτας μας.

  • Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι και στρώνουμε 2 φύλλα. Στην πίτα αυτή βάζουμε γέμιση ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα φύλλα μιας και είναι η γέμισή μας λίγο υγρή και θέλουμε να σφίξει και να μην βάλουμε φρυγανιά.
  • Οπότε σε κάθε φύλλο που βάζουμε από εκεί και πέρα ρίχνουμε και λίγη γέμιση.
  • Στο τέλος βάζουμε ένα καλό φύλλο από πάνω και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο σουσάμι πάνω πάνω για ομορφιά.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο βέβαια για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα μας και να ψηθεί καλά και από κάτω.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Tip
Λαδώνουμε καλά-καλά τα φύλλα!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου