Συστατικά
- 300 γρ. συκωτάκια κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
- 1 μάτσο άνηθο, χοντροκομμένο
- 500 γρ. μπούτι κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο και δέρμα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ σπόροι γλυκάνισο ή μαραθόσπορο
- 220 γρ. ρύζι γλασέ
- 100 ml λευκό κρασί
- 4 χούφτες σπανάκι
- 1,5 - 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο ή 1 κύβο κοτόπουλου διαλυμένο σε 1,5- 2 lt νερό)
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από 2
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.γ. κορνφλάουερ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα συκωτάκια κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 3 - 4 λεπτά να φύγει η πικρίλα.
- Όση ώρα βράζουν τα συκωτάκια, φοράμε τα γάντια μας και κόβουμε το κοτόπουλο σε ωραίες μπουκίτσες 1 εκ.
- Αφαιρούμε τα συκωτάκια από την κατσαρόλα, τα κόβουμε λίγο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια άλλη κατσαρόλα πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει.
- Ρίχνουμε και τους σπόρους γλυκάνισου, το κοτόπουλο και τα συκωτάκια και ανακατεύουμε.
- Με το που πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο, ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Μόλις σοτάρουμε σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το νερό και τον κύβο (ή το ζωμό), το 1/2 άνηθι χωρίς τα κοτσάνια, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.
- Μετά από 20 λεπτά, το ρύζι έχει βράσει και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Για το αυγολέμονο
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από 2, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα υπόλοιπα μυρωδικά μας (1/2 άνηθο και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι) και λίγο μπούκοβο.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία κουτάλα μεταφέρουμε 4-5 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας στο μπολ.
- Στη συνέχεια, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε πίσω στη φωτιά.
- Περιμένουμε 30'' να πήξει η σούπα και ανακατεύουμε. Αν έχει πήξει πολύ προσθέτουμε καυτό νερό για να την φέρουμε στην επιθυμητή σύσταση.
- Μόλις δούμε την πρώτη φουσκάλα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι.
- Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.
Tip
Ζητήστε από το χασάπη σας, να σας δώσει φρέσκα συκωτάκια κοτόπουλο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου