Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Μαγειρίτσα κοτόπουλο (πηγή:http://akispetretzikis.com/)

Συστατικά
  • 300 γρ. συκωτάκια κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
  • 1 μάτσο άνηθο, χοντροκομμένο
  • 500 γρ. μπούτι κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο και δέρμα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ σπόροι γλυκάνισο ή μαραθόσπορο
  • 220 γρ. ρύζι γλασέ
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 4 χούφτες σπανάκι
  • 1,5 - 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο ή 1 κύβο κοτόπουλου διαλυμένο σε 1,5- 2 lt νερό)
Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από 2
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.γ. κορνφλάουερ


Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα συκωτάκια κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 3 - 4 λεπτά να φύγει η πικρίλα.
  • Όση ώρα βράζουν τα συκωτάκια, φοράμε τα γάντια μας και κόβουμε το κοτόπουλο σε ωραίες μπουκίτσες 1 εκ.
  • Αφαιρούμε τα συκωτάκια από την κατσαρόλα, τα κόβουμε λίγο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια άλλη κατσαρόλα πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει.
  • Ρίχνουμε και τους σπόρους γλυκάνισου, το κοτόπουλο και τα συκωτάκια και ανακατεύουμε.
  • Με το που πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο, ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Μόλις σοτάρουμε σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το νερό και τον κύβο (ή το ζωμό), το 1/2 άνηθι χωρίς τα κοτσάνια, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.
  • Μετά από 20 λεπτά, το ρύζι έχει βράσει και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Για το αυγολέμονο
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από 2, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα υπόλοιπα μυρωδικά μας (1/2 άνηθο και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι) και λίγο μπούκοβο.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία κουτάλα μεταφέρουμε 4-5 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας στο μπολ.
  • Στη συνέχεια, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε πίσω στη φωτιά.
  • Περιμένουμε 30'' να πήξει η σούπα και ανακατεύουμε. Αν έχει πήξει πολύ προσθέτουμε καυτό νερό για να την φέρουμε στην επιθυμητή σύσταση.
  • Μόλις δούμε την πρώτη φουσκάλα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.
Tip
Ζητήστε από το χασάπη σας, να σας δώσει φρέσκα συκωτάκια κοτόπουλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου